Merhaba arkadaşlar. İnsallah doğru yere konuyu acmışımdır. Biraz uzun olacak lutfen yardimci olun... 2bucuk yillik evliyiz. Bebegimiz olmuyor. Hic hamilelik gecirmedim. Kimyasalim da yok. 2 kez aşılama oldum. Tutmadi. Bu ay 3.yu olacagim ama kafam cok cok karisti. Capa infertilitede tedavi goruyorum zira ozele imkanim yetmiyor. Kan testi, sperm testi ve rahim filmi istediler baslangicta. Rahim filmim temiz cikti. Tiroidim 5 kusurdu. Hamilelik icin yuksekti yani. Esimin sperm sayisi ve hizi yuksek ancak morfolojisi sıfırdı. Buna ragmen hicbir tedavi uygulamadan asilama yaptilar. Tabi sancili ve yikici bir surec... bu arada ben kendim arastirdim. Esime takviyeler aldik. Ilaclar kullandi. Ben de bir dahiliyeciye gittim. Tiroit icin ilaca baslatti. Gec de olsa duzeldi. Esimin sperm degeri de gecen ay morfoliji yuzde 4 cikti cok sevindik. Simdi 3. Asilamayi yapacaklar bana. Cok yoruldum. Asilamadan pek umudum da yok. Direk tup bebege gecmek istiyorum ama devlet proseduru. 3 asilama ve evlilik 3 yilini doldurmali imis beklemekten ve tedavilerden yoruldum. Orada bir kadinla tanistim. Benden 2 yaş kucuk. Direk tup yapacaklar ona. Amh degeri dusuk cikmis. Ama bana amh yapmadilar. Belki benimki de duşuk.... ona genetik test de yapmislar pihtilasma var mi diye. Bana onu da yaptirmadilar. Acikcasi her hastaya farkli davraniyorlar. Ben anlam veremedim. Simdi ben de amh testi istiyorum. Ama ozele yaptiramam. Devlet hastanesinde istanbulda nasil yaptirabilirim?
2. Sorum cerrahpaşadab gebetik arastirma bolumunden randevu aldim. Gitsem bana da testi yaparlar mi?
3. Sorum esimin sperm sonucu suan guzel ama genetik bozukluk da olabilirmis. Bunu nerede yaptirabiliriz? Ne kadar tutar? Devlet ya da uni hastaneleri yapiyor mu? Lutfen cok ihtiyacim var deneyimlerinize