Merhaba arkadaşlar. Bugun kotu gibi gozukse de guzel bir haber. 3 Mayıs'ta Turkiye'de Avrupa sunucularını ucretsiz kullanan oyunculara (Free) kapılar kapanacaktı. Ta ki NVIDIA yeni kararı alana kadar. 3 Mayıs tarihi 30 Haziran tarihine cekilmiş durumda. Hatırlarsanız NVIDIA, bundan birkac ay once attığı e-postada 3 Mayıs itibariyle Free aboneliklerin TR icin kapanacağını, isteyenlerin GAME+ uyesi olarak devam edebileceğini duyurmuştu. 30 Haziran ise biz Free kullanıcıların yuzunu guldurdu. (Aşağıda ekran goruntusu mevcut)

Şimdi akıllardaki soru, bu tarih neden ileriye cekildi? Benim tahminimce mining olaylarının patlamasıyla NVIDIA, mumkun olduğu kadar, insanlara bu hizmeti denettirmek istedi.

NVIDIA, bence 30 Haziran'da sadece Free TR kullanıcıları icin değil; tum Avrupada Free kullanan oyunculara da kapanacak. Şu anda EU sunucularında "sıra" da beklemiyorsunuz. Şaka yapmıyorum, haftaici sunuculara girin. Sabah ve gece zaten sıraya atmıyordu. Oğlenleyin de 10 kişilik sıraya atıyor. 30 Haziran'a kadar da suremiz var. Bu tarihin daha erteleneceğini, uzatılacağını şahsen duşunmuyorum.

Şu da dikkatimden kacmadı: NVIDIA 30 Haziran'dan sonra servisiniz GAME+ olacak diyor. Acaba bizim hesaplarımız GAME+'a cevrilir mi diye şuphelenmedim değil. Tahminimce, boyle bir şey yaşanmaz. Yine de belirtmek istedim.

Buradan sonra biz nasıl devam edebiliriz derseniz, Google Stadia'ya bakın derim. 1 aylık Pro denemesi ucretsiz. Pro'da da guzel oyunlar yer alıyor. (En son STAR WARS: Jedi Fallen Order geldi) Stadia'da birkac farklı Gmail hesabı ile aylarca kullanabilirsiniz. VPN ile bile gecikme cok ama cok az. Dinlediğim YouTuberların coğu -hatta buna Recep Baltaş da dahil- aynen boyle soyledi. Goruntu kalitesi de Codec'e rağmen uzmez. İnternet kullanımı GeForce NOW'a gore daha iyi ama goruntu kalitesinde GeForce NOW, iki tık daha yuksek kalite veriyor.