Bir kabın icine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp cırpma teliyle karıştırın. İcine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip ozlu bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dak. dinlendirin.
Bu arada elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp cekene dek pişirin. Sonra tarcın ve ceviz icini ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz buyukluğunde (Emine teyze cevizden kucuk olmalarını tavsiye ediyor) parcalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamurun ic kısmını oyarak mumkun olduğunca inceltin. Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı ici doldurup hamurun ağız kısmını buzerek kapatın. Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190C fırında kurabiyelerin altı ve ustu pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada dışı icin şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin icine bırakın. 5-10 dakika daha altust ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten cıkararak hindistancevizi icinde yuvarlayarak servis tabağına alın.