Herkese merhaba.
1 yıl once bebek sahibi olmak isteyip doktora gorundum. Hicbir sıkıntım yoktu, denemelere başladık. Olmayınca eşim doktora gitti ve sol tarafta varikosel, %97 morfoloji bozukluğu, 2-3 milyon sperm sayısı ve hız cok cok duşuk bir sonuc aldık.
Testi ozel de olmak uzere 3 kez yaptırdık ve ameliyat olursanız değerleriniz duzelir denildi.
Progenym, keciboynuzu ozu ve meyvesi, cakşır otu ve icerisinde 15-20 ceşit baharatlı-ballı macun yediriyorum eşime.
Kendi doktoruma eşimin sonuclarını gostermeme yakın gecen hafta kimyasal gebelik gecirdiğimi farketmiştim ama dort gun kahverengi kanama 15-17 beta sonucunda normal adet kanamam başladı.
Bugun kendi doktorumla goruştum.
Kimyasal gebelik gecirdiğim kesinleşti.
Eşimin spermiyogram sonuclarının cok kotu olduğunu soyledi. Bu durumda hamile kalsam da tum gebeliklerim duşukle sonuclanırmış.
Yaptıracağım testler şunlar:
Kimyasal gebelik sonucu rahimimin kontrolu icin ayrıntılı rahim filmi (adetin bittiği gunden itibaren uc gun icinde)
Eşimle birlikte ayrıntılı gen analizi ve karyotip testi
Hem hastahanede test verdim hem de sağlık ocağında ayrıntılı bir kan testi vereceğim.
Eşim yine sperm testi verecek.Progenym kullanmaya devam edecek.
Ben de kilo vermem icin glifor ve folik asit icin folidoce kullanacağım. Folbiolu kesinlikle onermediğini soyledi.
Ancak asla varikosel ameliyatı onermiyorum, değerler daha da duşuyor dedi.
Sanırım yolumuz tup bebeğe doğru gidiyor.
Sizlerin yorumlarını bekliyorum.
Forumu da okuyorum ama benzer surecleri gecirenler var mıdır?
Şimdiden teşekkur ederim.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Erkek İnfertilitesi Benzer durumda olan hanımlardan yorum bekliyorum.
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi Benzer durumda olan hanımlardan yorum bekliyorum.