1 kutu bezelye konserve(650 gr)
1 kutu havuc konserve(350gr)
500gr corbalik kuskus(sehriye)
yarim demet dereotu
3-4 tane haslanmis patates
15-20 kornison tursu
500gr suzme Yogurt
1 dis sarmisak
1-2 corba kasigi mayonez
az tuz

Patatesler haslanir,corbalik kuskus da haslanip suyu suzulur.Genisce bir kabin icine once bezelyenin suyu suzulup yikandiktan sonra konur,daha sonra havuclarin suyu suzulup yikanir ve kucuk kucuk dogranarak ilave edilir,patatesler de kup kup dogranip ilave edilir.Kuskus da ilave edilir,dereotu dogranip ilave edilir,kornisonlarda dogranir.Sarmisak soyulup bir kaseye ince rendelenir,yogurt ilave edilir,arzuya gore once bir kasik mayones ilave edilir eger isterseniz diger kasigi da ilave edersiniz.yogurtla karistirilir.Eger yogurt koyu ise az su ilave edilir.
Yogurtlu karisim diger malzemelere eklenip guzelce karistirilir tuz atilir.tekrar karistirilip servis yapilir.
kaynak:blogcu zehra 50