Benim onerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar.
3 adet orta boy patates bunları dilim dilim ne cok kalın ne cok ince olması itibari ile guzelcene doğruyoruz.
2 adet orta boy kuru soğan bunlarıda iyice kabuğunu cıkardıktan sonra patates gibi doğruyoruz patatese gore biraz daha kalın olabilir.
1 adet limonu kabuğundan iyice ayrıştırıp limonlarıda patates gibi guzelcene dilimliyoruz kabuğunu neden kestik cunku balığa acı bir tat bırakmasın diye =)
Bolcana yeşil biber balığın etrafını saracak bir bicimde biberlerimizi doşuyoruz.
1 adet falan domates koyabilirsiniz fakat balığı cok sulandırcağından pek tavsiye etmiyorum.
1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal (irilerinden)
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet limon
Bol yeşil biber
1 adet falan domates
Balığı iyice temizledikten ic kısmından keskin bir bıcak ile balığın acılması icin umurka kısmını bıcak ile kırıp balığı iyice fileto haline getiriyoruz balıklar cok iri ise bir kac cizik atabilirsiniz bıcak ile sonra iyice tuzlayıp ve ustune bir miktar zeytin yağı doktukten sonra iyice balığa bu malzemeyi yedirip 10 dakika kadar bekletiyoruz.Tepsimizi bol miktarda zeytin yağı doktukten sonra balıkları ve hazırladığımız malzemeleri guzel bir bicimde balık ortaya gelicek bir bicimde doşuyoruz.Malzemelerinde ve balığın ustune ve malzemeleri guzelcene tuz ile tekrar doyurun.
Ve en onemli kısıma geliyorum ustune bolcana karabiber dokun bol olsun ama fazlada abartmayın =) ek olarakta defne yaprağı bulabilirseniz guzel bir koku yayıcaktır ama olmasada olur.En son olarak cok az miktarda su ilave ederek fırınımıza yolluyoruz.
Şimdi ise pişirme kısmına geldik fırınımızda 180 derecede fırınımızın ust ve alt kısımlarını calıştırarak 1 saat kadar surekli gozetimde olmak kaydı ile sık sık bakın ki yanmasın cunku fırından fırında fark olabilir.
Ek dipnot olarak defne yaprağı birde bir kac diş sarımsak ilaveside hari bir lezzete sokuyor balığımızı.
Afiyet olsun..