Cevizlerin fazlalıklarını ayıklayın. Tavada yağ kullanmadan kavurun. Soğuduktan sonra iri iri kıyın. Soğanı soyup kup kup
doğrayın. Sirkeyi, hardal ve
2 corba kaşığı su ile karıştırın. Tuz ve karabiberle
tatlandırın. 3 corba kaşığı yağ ekleyin. Rokayı ayıklayıp yıkayın ve suyunu suzun.
Servis tabaklarına rokayı paylaştırın. Balıkları temizleyip limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak una bulayın.
Kalan yağı bir tavada kızdırın. Balıkları 2 - 3 dakika
kızartın. Ardından rokaların uzerine yerleştirin. Uzerine
ceviz serpip sosu dokun.
Oneri: Her zaman taze somon bulamayabilirsiniz. Bazen yemekleriniz icin dondurulmuş urunler kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Endişelenmeyin, cunku bu balıklar da en az tazeleri kadar sağlıklı. Hijyenik ortamlarda hazırlanan ve paketlenen dondurulmuş balık ceşitlerini her turlu yemeğiniz icin guvenle kullanabilirsiniz. Ustelik cocuklar icin de galeta ununa bulanmış, ayıklanmış balık gibi cok lezzetli hazır alternatifler bulunuyor.