Hamsileri kafalarını kopararak, bıcak kullanmadan ve kılcıklarını cıkartmadan temizleyin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın.
Hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yağı iyice kızdırın.
Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak icin hafifce silkeleyip tavaya serbest bir şekilde ve azar azar dizin. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters cevirip obur taraflarını da kızartın.
Sıcak servis yapın.
Notlar: Mısır unu balığa cok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılcıkları cıkarılmadan pişirilmesi ve boylece yenmesi tavsiye olunur. Mısır unu fazla yağ emmeyeceği icin kağıt havluya gerek yoktur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak icin hamsileri azar azar tavaya koyun.