İncik parcalarındaki yağları ince ve keskin bir bıcakla iyice temizleyin. Ancak dış zarını bırakın. Cunku zar, etler pişince dağılmasını onler. Temizleyip yıkadıktan sonra, etlerin her yanını kalın tuz ve taze cekilmiş karabiberle sıvayın. Etleri icinde sıvı yağı kızdırdığınız yayvan bir guvece sıra ile dizin. Orta ateşte ara sıra ters yuz ederek etleri kızartın. Kızaran etleri, yağından suzup fırın tepsisine dizin. Soğanı, kerevizi, havucları ve sarımsağı etleri cıkardığınız guvece atıp, beş altı dakika kavurun. Sirkesini, tavuk suyunu, eğer isterseniz birkac damla limonu, defne yapraklarını, isterseniz tarcın cubuğunu sebze tenceresine atıp kaynatın. Kızarmış etleri icine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra etleri altust ederek iki saat civarında pişirin.
Etler soğuyunca tencerenin yuzeyinde biriken yağı alıp atın. Etleri suyundan iyice suzerek geniş bir tepsiye alın, ustunu kapatın ve bekletin. Servis yapacağınız zaman tencerede kalan et suyundan bir sos hazırlamalısınız. Bu sosu yapmak icin iki usul kullanabilirsiniz. Ya tencerede kalan suyu kısık ateşte pişirmeye devam edip yarıya inmesini bekledikten sonra ateşi sondurun. Etleri tabaklara aldıktan sonra ustlerinde suyu gezdirip yanlarına taze nane yaprağı koyarak servis yapın.
Veya pişirme suyu soğuduktan sonra miksere koyup cekin ve ince bir pure haline getirin. Yeniden tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Servis tabaklarına incikleri dizdikten sonra ustlerinde sosu gezdirin ve tabağın kenarlarına yayın. Ustlerine taze nane yaprağı, limon dilimleri veya kalın elma dilimleri ile susleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.