FIRIN ISITILIR KAYA TUZU ALINIR....



Tuz, karabiber, hint cevizi (Baharatcılarda bulmak mumkun)
10-12 kup kesilmiş Emmental peyniri (veya taze kaşar)
1 corba kaşığı ciğ krema
1 cay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 cay kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
2 cay kaşığı tereyağı
1 buyuk boy patates ve kaya tuzu

Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip, patates uzerine oturtulur. Onceden 1500 ısıtılmış fırında, 35-40 dakika kadar pişirilir. Ortadan ikiye kesilerek, patatesin ici bir kaşık yardımıyla oyularak cıkarılır. Tum malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Uzerine ince bir dilim peynir eklenerek fırında ızgaraya konulur. Peynir eriyip, rengi donunce servis tabağına alınır.
Servis tabağında, uzerine vinaigrette sos (3 corba kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık uzum sirkesi, tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yukselti uzerine yerleştirilip, cherry (kucuk) domateslerle suslenerek servis yapılır.
Puf noktası: Kaya tuzu, patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken, bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor.