Eşkişehirin meşhur ciğboreği hem kolay hem de lezzetli.
CİĞBOREĞİN PUF NOKTASI HAMURUNUN NE COK SERT NEDE COK YUMUŞAK OLMAMASIDIR.
UN
SU
TUZ
KIYMA
SOĞAN
KARABİBER
Yarım kg.unumuza tuzumuzu ilave edip ılık su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup nemli bez ortup yarım saat kadar dinlendiriyoruz.250-300 gram kıymamızın icine (tabii bu olculer yapan kişiye gore değişir) 1buğuk baş soğanı rendeleyip tuz,karabiber,kırmızıbiber ve birazda su ilave edip karıştırıyoruz.hamurumuzu oklava yardımı ile ince ince acıp icine kıyma koyup kapatıp kızgın yağda kızartıyoruz.kabarıp kocaman olan ciğboreklerimizi ev yapımı taze ayranlada afiyetle yiyoruz.