Intel Core i5-7300HQ 1x 16GBDDR42400 128GB PCI Nvme GTX1050Ti 4GB 15.6 1920x1080 IPS, yansıma yapmayan mat. 1 TB 5400Rpm HDD Urunu alıp kullanmaya başlayalı 20+ gun oldu. Almadan once cok araştırdım ve alınacak laptoplar listemde, Dell 7577 birinci sırada idi, Lenovo ise listede bile yoktu. Fakat araştırmalarım surdukce, hemen her markanın, bana uygun butceli versiyonlarında, ya bir kronik rahatsızlık, ya da bir eksiklik (Asusta IPS olmaması gibi) vardı. Lenovo'nun da kronik sorunu, kullandıkca ortaya cıkan, klavye bozulmasıydı. Dell Turkiye adaptor değişimi yapmayacağını acıklayınca, (sonradan yeniden başladılar) Lenovo'ya yoneldim ve SSD ve 1050Ti butcemi aştığı halde, Lenovo hem bunları veriyor hem de aynı fiyata (4000'in biraz altı) geliyordu. Urunu Gittigidiyor'da, Teknorya'dan aldım. Aynı mağaza Hepsiburada da var. Aynı gun kargolandı hemen geldi.
Urunun artı ve eksilerini yazıcam.
Artılar:
Klavye: Evet klavye sorunu kronik sorun olsa da, klavye ile alakası yok aslında. Klavye cok başarılı. Hem tuşlar, hem basma hissiyatı, hem konumlandırma, hem de ışıklandırma. Ekran: Ekran renk doygunluğu ve netlik olarak başarılı. Fakat parlaklık olarak biraz zayıf kalıyor. (Gunluk kullanımda %85, oyunda %100 acık.) Mutlaka dahili ekran kartının ayarlarından, ince ayarlar cekin goruntu cok fark ediyor. Pratiklik: Laptop Windows kurulumu, driver guncellemeleri, BIOS guncellemeleri derken, hicbir sorun cıkarmadan kuruldu. İşlemler hızlı, gunluk kullanım performansı guzel, oyun performansı guzel ve sorunsuz. Soğutma: GPU'ya %100 yuk bindirerek, 2 saatlik oyun sonrası, GPU 67 dereceyi gecmedi ve cok başarılı bence. Hoparlorler: Ne cok iyi, ne cok kotu. Ama artılar kısmına yazıyorum cunku, konumları direkt kullanıcıya doğru olduğu icin, volum acısından cok başarılı.
Eksiler:
Kronik klavye sorunu: 10 ay, 1 sene kullanıp da sorun yaşamayanlar da var, 2-3 ayda klavyesi bozulan da. Servis sorunu biliyor ve hallediyor. Ekran: Duşuk parlaklık, yukarıda acıkladım. Fan sesi: Şimdi sistem boştayken bile fanlar calışıyor. Duşuk devirde olsa, gece sessizliğinde biraz duyuluyor. Tamamen sessiz laptopa alışkın iseniz, yadırgayabilirsiniz. Yukteyken ise ses yuksek diyebilirim. Ya oyunun sesinin acacaksınız, ya da kulaklık kullanacaksınız. Yoksa oyundaki ambians sesleri fan tarafından bastırılır. (Misal Far Cry orman sesleri gibi.) Ote yandan bu ses fanın son deviri değil. Lenovo Nerve Centerdan tamamen acmakta mumkun. Jet ucağı kalkıyor gibi ses cıkarıyor