Anakart : Gigabye GA-AB350M Gaming 3 AMD DDR4 3200[O.C) İşlemci : Ryzen 5 2600X Socket AM4 4.2GHz 19MB Onbellek 95W İşlemci Bellek : G.Skill RipjawsV 16GB(2x8) 3000MHz DDR4 15-16-16-35 (F4-3000C15D-16GVRB) Ekran Kartı : MSI GeForce GTX1060 Armor 6GB OC V1 GDDR5 192Bit SSD : Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 (MZ-75E250BW) Kasa : Aerocool AE-AERO500 3 Fanlı Atx Fan Kontrollu PSU : High Power Element Bronze 600W 85+ Bronze (HPG-600BR-H12S) Toplam = 5022 TL
Anakart ve ekran kartı Vatan Bilgisayar'ın KDV indiriminde alındı. Anakart bircok forumda tavsiye edildiğini gorduğum icin uzerinde cok fazla durmadığım bir donanım oldu. Her ne kadar satış gorevlisi Asus'un korumaları ve teknik desteği daha iyi diyerek 40 TL daha pahalı bir anakart onererek kafamı karıştırsa da. Son anda bir karar vererek hataya duşmek istemediğimden fikrimi değiştirmedim.
Ekran kartı KDV indirimi sırasında Armor ile Gaming X modeli arasında secim yapmamı oldukca zorlaştırdı. Gaming X modeli 1808 TL idi, aradaki 130 TL'lik farkı 1-2 FPS ve biraz daha iyi bir soğutma icin vermeye değer mi değmez mi diye duşunurken ellerinde kalan son bir tane Gaming X'in başka mağazaya gonderildiğini oğrenince secim yapmaya da gerek kalmadı. Her ne kadar aklımda hala acaba sorusu olsa da yapılacak bir şey de yok.
İşlemciyi 1600 almayı duşunuyordum, 2. nesil Ryzen'lerin cıkış tarihini bekleyip ne olacağını gormeye karar verdim. Bu bekleyiş sırasında diğer donanımlar daha da pahalı hale gelerek butun hesapları alt ust etse de artık geriye donuş yoktu.1600 yerine 2600'u alacağımı duşunurken neden olmasın diyerek 2600X'de karar kıldım. Piyasaya 200 dolardan cıkan bir urunun burada neden 260 dolara satıldığına cok fazla kızmış olsam da, işlemcinin cıktığı gun birkac telefon goruşmesiyle hangi vatan şubesinde olduğunu oğrenerek, pek bir fiyat araştırması da yapmadan aldım gectim.
Bellek, kasa ve PSU'yu Teknolojipazar sitesinden aldım, her ne kadar tanımadığım daha once gormediğim bir site olsa da ya herru ya merru diyerek verdim siparişi.
Urunler ertesi gun elime ulaştı fakat 2 kargo şeklinde geldi, ilk kargo geldiğinde bellekleri icinde goremeyince aldık başımıza belayı desem de 1-2 saat sonra onlar da elime ulaştı. Farklı depolardan yollandığından kaynaklı olduğunu soylediler. Siteyi kullanıp boyle bir durumla karşılaşırsanız panik yapmayın. (Bu arada belleğe bugun baktım sitede kalmamış)
SSD'ye cok ihtiyac duyacağımı duşunmuyordum, en azından bu meblağı vermeden de hayatıma devam edebilirdim. Olmadı daha ucuz bir şey bakayım derken, yine bircok yerde tavsiye edilen bir urun olduğu icin madem başladık bir kere sonunu getirelim diyerek bunda karar kıldım.
Genel anlamda sistem icime sindi,toplamaya biraz once başladım bitince yuzumuzu mu guldurecek yoksa sac baş mı yolduracak sorunlu urun var mı yok mu anlarız herhalde.
Sectiğim urunler, aldığım tarihler itibari ile piyasada bulabildiğim en ucuz yerlerden alındı. Bugun icin durum değişmiştir mutlaka fakat iyi bir araştırma ile gereksiz masrafın onune gecilebilir.
Darısı başınıza.
[Toplandı] Ryzen 5 2600X ve GTX 1060 Sistem
İncelemeler0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- [Toplandı] Ryzen 5 2600X ve GTX 1060 Sistem