Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bolun. Sarmısağı ezin. Eti (3cm buyukluğunde) kuşbaşı doğrayın.
Margarini buyuk bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salcayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip cekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin.
Pişme suresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.
Oneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek icin malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Orneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun icin tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa sure kavurup eti ekleyin. Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya gecebilirsiniz.