Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp goğsune bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın. Fıstığı ve uzumu de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp suzdurun. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt ust kızartın, soğanı serpip bir kere alt ust edip ateşten alın. Başka kucuk bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup uzumu, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika cok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada acarak servis edin