Aşılama İlk aşılamada hamilelik ve ilk kurtaj
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Aşılama İlk aşılamada hamilelik ve ilk kurtaj
-
23-09-2022, 15:35:101 yıllık uzun bir deneme sureci ve bir dizi kontrol test den sonra doktorum aşılama yapmayı kabul etti. Oncesinde hsg yani rahim filmi cekildi ve tuplerin tıkalı olup olmadığı kontrol edildi (kesinlikle anestezi olmadan yaptırmayın feci bir acı). Rahimde ve kan değerlerinde sıkıntı olmadığından emin olan doktorum aşılama surecine başladı (ortalama 15 gun falan suruyor diyebilirim) 2 haftalık hergun aynı saatte yumurta olgunlaştırıcı iğneleri yapıp Doktorun randevu verdiği tarihte 2 yada 3 kontrole gidiyorsunuz sonrasında istenilen olgunluğa ulaştıysa yumurtayı stabil tutmak icin 3 gunluk ayrı bi iğne sureci daha var ve hemen ardından da son gece catlatma iğnesi yapılıp aşılama gunu icin eşinizle doktora gidiyorsunuz. Hemen aynı gun eşinizden sperm orneği alınıp 2 saat sonra size enjekte ediliyor (hic ama hic acı vermiyor normal muayene gibi) 15 dk masada uzanıp kalkıp gidiyorsunuz ama o gun gectikten 1 gun sonra gun aşırı olacak şekilde 5 gun boyunca ilişki oneriyor doktor. Ben tum bu surecin sonunda ilk aşılamada hamile kaldım herşey yolundaydı ancak bebek 8 haftalıkken kalbi atmadığı icin zorunlu kurtaj oldum
şimdi de orneğim genetik-kromozom incelemeye gitti sonucunu bekliyoruz. Doktorun 15 gun asla ilişki yok dedi. 1 haftalık antibiyotik verdi. 2 ay sonrada tekrar denemeye başlayabilirsiniz dedi. Cevremde ilk hamileliğinde 6-8 hafta aralığında kalp durması gelişim durması nedeniyle kurtaj olmak zorunda kalan benimle birlikte 3 tanıdığım daha var. Ve 2.aydan sonra 3ude tekrar hamile kaldı, 1 ’i yine kalbi durdu, diğer ikisi sağlıklı doğum yaptı. Bende bekleme surecinde tum ornekleri inceleyerek, bu forumu okuyarak bilgilenmeye calışıyorum. Benim surecim gibi sıkıntı yaşanyanlara ornek olması icin tum detayıyla yazıyorum umarım birilerine bir faydası dokunur.