300-400 gr un, tuz yeterince su ile hamur yoğrulur. Bıcak sırtı kalınlığında oklava ile acılır Uzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır. İnce şeritler halinde kesilir. Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir. Hafifce un serpilerek bir tepsi uzerinde kurumaya bırakılır. Tutmac hamuru buyuk miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır. Daha sonra corbalarda kullanılır. Corba pişirilecek tencereye 1 cay bardağı sıvı yağ konur. 100 gr ciğ kıyma hafif kavrulur. Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir. İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir. Hafif pişirilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır. Ezilmiş 2 yemek kaşığı suzme yoğurdun icine corbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır. Corbanın icindede yoğurdun kesilmemesi icin. Yoğurt corbaya ilave edilir ve ılık servis yapın