Başlıktan da anlayacağınız uzere kulaklığın kablosunu cıkarmadan, herhangi 2 adet kısayol tuşu atayarak hoparlor ile kulaklık arasında geciş yapabileceğimiz bir program buldum. Ozellikle klavyesinde 2 adet boş G tuşu olanlar icin cok iyi bir şey olduğunu duşunuyorum. Olmayanlar da rahat bir şekilde kullanabilir tabi, sadece kullanmadığınız bir tuşu ve ya ikili tuş kombinasyonu ile "Alt gr-F, Alt gr-K gibi" kullanabilirsiniz. Lafı uzatmadan programın nasıl kullanılacağından bahsedeyim, son derece basit zaten.

İlk olarak programı kurun ve calıştırın. Ardından programın simgesine sağ tıklayarak Global Hotkeys'e tıklayın.

Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Burada eğer G tuşu olan bir klavye kullanıyorsanız. İlk olarak kullanmadığınız 2 adet G tuşuna ikili kombinasyon ataması yapınız. Mesela Alt Gr + G ve Alt Gr + K gibi. Her 2 G tuşuna da buna benzer kullanmadığınız bir kombinasyon atadığınız zaman aşağıda ki 2 numaralı yerden Switch to Kulaklıklar'ı secin. Ardından 1 numaralı yere kulaklığa gecmek icin kullanacağınız G tuşuna(Yani kombinasyon atadığımız G tuşlarından birine) basın. Daha sonra da 3 numaralı yere tıklayarak Start butonuna basınız. Bu sayede artık atadığınız G tuşuna basarak hoparlorden kulaklığa otomatik geciş yapabilirsiniz. Tam tersi icinde aynı yolları izleyip 2 numaralı yerden Switch to Hoparlor'u secip diğer G tuşuna atama yapabilirsiniz. G tuşu olmayanlar ise direkt olarak Alt Gr + K gibi tuş ataması yapabilirler.

Umarım faydalı olmuştur. Biliyorum bircoğunuz bununla uğraşana kadar kulaklığı sokerim diyecek ama eğer benim gibi kasanız biraz kapalı bir alanda duruyorsa ve hoparlorden sesi almak istediği zaman kulaklığı sokup takmakla uğraşmak istemiyorsa kesinlikle onerebileceğim bir program.

Bir de unutmadan soyleyeyim programı kapattığınız an atadığınız tuşlar yok olur. Onun icin programın surekli arka planda calışması lazım. Tek dezavantajı bu bana gore.

Programın adı: Audio Output Switcher