Arkadaşlar başlıkta belirttiğim laptop modelini almış bulunmaktayım. Bu konuyu almayı duşunen arkadaşlar icin kafasındaki soru işaretleri kaldırmak adına actım.
Laptopta masaustunde bulunan AMD Ryzen 7 1700 işlemci bulunuyor. Bu işlemci normalde 3.0 GHz frekans mevcutken maksimum frekansı 3.7 GHz cıkabiliyor. 16GB DDR4 2400 MHz RAM'i var. Ekran kartı olarak yine masaustu bilgisayarda bulunan RX 580 modeli yer almaktadır. Daha onceden GTX 1060 6GB laptop modelini kullanmıştım. Ekran kartının rakibi GTX 1060 olduğu icin onunla kıyaslama yapacağım.
Oynadığım oyunlar neticesinde RX 580 ile GTX 1060'a gore oyunlarda daha fazla FPS değeri elde ettim. Daha stabil değerler verdi. Orneğin GTX 1060 ile oyunda en yuksek 64, en duşuk 50 FPS aldığım yerlerde RX 580 ile en yuksek 70, en duşuk 61 FPS değerlerini aldım. Gercekten normalde AMD tercih etmezdim, ama bu konuda tebrik etmek lazım. Ama ben bu değerinin artmasının sebebinin işlemciden kaynaklı olacağını duşunuyorum.
Birinde i7 7700HQ işlemci varken diğerinde Ryzen 7 1700 masaustu işlemci var. Gelelim ekrana, ekran 17.3" IPS mat bir ekran. Parlaklığı 350 nit, gayet parlak ve ışığın bol olduğu yerlerde dahi ekran gorunuyor. Klavye de 30 tuşa aynı anda basımı algılanacak şekilde yapılmış. Ozelikle oyunlarda combo yapmak icin 3 tuşu aynı anda ya da daha fazla tuşa basmak zorunda kalıyoruz.
Gelelim ısı konusuna, oynadığım oyunlar neticesinde genelde işlemci sıcaklığı maksimum 76-77 derecelerdeydi. Ama bu durum fan hızı otomatik durumda olduğunu belirttim. Ekran kartı sıcaklığı maksimum 83-84 derecelere cıktığını gordum. Fanların hızını sona alınca bu durumda işlemci sıcaklığı 69-70 derecelerde gezdi. Ekran kartı sıcaklığı ise 70-72 derecelerdeydi. Bence havanın durumunu ve laptopta bulunan masaustu işlemci ve ekran kartını goze alırsak normal değerler. Bu ısı klavyenin sol koşesine yani sık kullandığımız WASD gibi tuşlara pek yansımıyor. Sağ ust koşesinde belirgin oluyor.
Gelelim ses konusuna, ses konusunda 2 adet hoparlor mevcut. Bu hoparlorlerin ses cıkış gucu gayet yuksek. ASUS Sonic Studio yazılımı ile ses konusunda daha guzel ayarlar yapabiliyorsunuz. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. GTX 1060 laptoptan daha fazla oyun performansı ve ozellikle video duzenlemede, Render yapmak icin tavsiye ederim. Test ettiğim oyunlar Rise of The Tomb Raider, GTA 5, Mirror's Edge Catalyst, Overwatch gibi oyunlarda test ettim. Sormak istediğiniz soru veya aklınıza takılan bi durum varsa sorabilirsiniz.
ASUS GL702ZC Ryzen 7 1700 RX580 Deneyimlerim
İncelemeler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- ASUS GL702ZC Ryzen 7 1700 RX580 Deneyimlerim