Aklımda olan fareler ise şunlardı:
CoolerMaster MasterMouse S RGB Corsair Gaming Harpoon RGB SteelSeries 100 veya 110 Logitech G102 2 Yıl once şurada actığım konu dolayısı ile Logitech duşunmuyordum hic. Ancak Fingertip tutuş şekline sahip olduğum icin arasında bana uygun olabilecek en iyisi G102 idi. Ve herhangi bir sensor bozukluğu ile karşılaşmadım.
2 Yıl boyunca MSI Gaming Mouse kullanmıştım. Sanki benim icin yapılmış gibiydi. Sensor bozukluğu konumda da bahsettiğim gibi emekli olmuştu. İade kuponu yuzunden sadece VatanBilgisayar'da olan farelerden almak zorunda kaldım. Yani aslında bana hic uygun olmayan Bloody V3. 2 Yıl idare ettim ancak daha fazla edemeyeceğim.
G102'nin ozelliklerinden bahsedelim:
Farenin malzeme kalitesi bir tık daha iyi hissiyat verebilirdi ele. Kaliteli ancak, kalitesiz hissettiriyor gibi. Orta tuşun basma hissiyatını cok beğendim, ancak topun donmesi işkence gibi. Sanki orayı oymuşsunuz da zorla donuyormuş gibi. Daha iyi olabilirdi. RGB ışıklandırma guzel duruyor, hoş. Ancak orta tuşta da olabilirdi. Sağ ve sol tık basma hızları guzel. Bloody V3'de biraz daha ağır gibiydi bu. G102 ile daha hızlı tepki suresi alıyorsunuz. Kablo kalitesi o kadar kaliteli değil. Aşındıracak bir ortamda bulunmuyorsanız, gayet yeterli.
En iyi deneyim icin, Logitech Gaming Software yukleyin.
Buradan 200 ve 8000 DPI'a kadar ayar yapabiliyorsunuz. Benim kullandığım ise 1800. Hızlandırma (Gelişmiş İşaretci Hassasiyeti) diye bir şey var. Bunu actığınızda fare hareketinize gore DPI artırıyor ve duşuruyor. Normal kullanımda (oyun harici), işe yarar bir şey aslında. Ancak ben kullanmıyorum.
Buradan RGB ışıklandırmayı yonetiyorsunuz. Farklı bir RGB aydınlatmaya sahip Logitech G urununuz var ise, senkron yapabiliyorsunuz.
Buradan ise tuşlara istediğinizi atayabiliyorsunuz ve makro yazabiliyorsunuz.
Şimdi gelelim karşılaştırmalara.
G102, Bloody V3 ve MSI Gaming Mouse;
Buradan buyukluklerini anlayabilirsiniz. "Bloody V3 > G102 > MSI Gaming Mouse
G102'nin MSI Gaming Mouse ve Bloody V3 ile boyut karşılaştırması. G102 MSI fare ile neredeyse aynı, fakat G102 biraz daha yuksek duruyor. Bloody V3 zaten uzun bir fare, gorulduğu gibi.
Buraya da tekli fotoğraflarını atayım.