Fotoğrafları neden link şeklinde gosterdiğini tam anlayamadım acıklayan olursa duzenlerim

Şimdi bu başlığı acmak icin Technopat sitesine girdiğim gibi şunu farkettim ki henuz 1 saat once bir inceleme Technopat tarafından paylaşılmış bu da beni uzdu Ancak farkettim ki bazı yerlerde farklı şeylere değinmişiz. Ben daha cok RGB kısmına değineceğim bu başlıkta.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC model bu anakart Intel 8. Nesil işlemciler icin geliştirilmiş bir seriye mensup. Acıkcası Z270 serisindeki aynı modelden cok bir farkı olduğunu soyleyemeyeceğim; ozellikler olarak tasarımsal bazı değişiklikler ve guncelleştirilmiş bazı portlar var. Ancak Intel 8. Nesil bir işlemci almak istiyorsanız Z370 serisi bir anakart kullanmak zorundasınız. Intel 7. Nesil işlemciler ve Z170A serisinde ki gibi bir BIOS guncellemesi ile cozulemiyor sorun bu durumda pamuk eller ceplere ne yazık ki.

Gaming serisi kartlardan artık alışık olduğumuz gibi RGB aydınlatmalarla geliyor kart ancak diğer modellerin aksine bu kartın her yerinde RGB aydınlatmalar var. Bende bu aydınlatmaları beğendiğim icin tercih ettim bu kartı. PCI Express slotlarında MSI soketlerin ekran kartlarını daha rahat taşıması icin metal zırhlar kullanmış bu zaten Z170A serisinden beri gormeye alışık olduğumuz bir ozellik ancak ekran kartlarının giderek ağırlaştığını goz onunde bulundurursak oldukca da iyi bir uygulama. M2 ssdler icinde soğutma bloğu koyulmuş ancak elimde bu tur bir ssd olmadığı icin ne kadar bir fayda sağladığına dair bir veri paylaşamayacağım. MSI 3.1 Gen2 slotuna gelirsek bu da sadece anakartın arka tarafında mevcut kasanın uzerine alabileceğimiz bir port yok.

Ethernet bağlantısına gelirsek MSI alışılmış olan killer bağlantısını yine getirmiş daha once Z170A Gaming M5 kullanıyordum aralarında bir fark hissedemedim. Cihazın yanında bir WiFi ve Blutooth bağdaştırıcısı olduğunuda farketmişsiniz. Bu bağdaştırıcı ile ve Ethernet bağlantısı ile hız testleri yaptım ancak belirtmeliyim ki modemim 2.4 GHz destekliyor bu nedenle hız testi bu hız aralığına gore yapıldı bağdaştırıcı 5.2GHz kanalındada calışabiliyor.

BIOS ekranında yine MSİ Click BIOS 5 ile karşılaşıyoruz. Buda mouse kullanarak rahat rahat overclock yapma imkanı sunuyor. Daha onceki nesillerle arasında belirgin bir fark yok BIOS ekranının ve kullanıcı arayuzu oldukca kolay.

Bu anakartla birlikte muhtemelen MSI Mystic Light pogramını da bolca kullanacaksınızdır. Yazılım ozunde oldukca guzel fakat burada biraz sorunlar olduğunu gordum acıkcası Windows 10 Pro kullanıyorum ve bu programın gercekten bu işletim sisteminde bazı problemleri ile karşılaştım. Arayuz karışık biraz hadi buna alıştınız diyelim program bazen donup kalabiliyor ve kendi kendini kapatabiliyor.

Eğer benim gibi bir RGB meraklısıysanız bu anakartla tam uyumlu calışan bazı komponentlerede Link: MSI Mystic Light RGB Aydınlatma vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Burada eleştirmek istediğim bir konu da G.Skill Trident Z gibi bana cok hoş gozuken bir RGB ram ne yazık ki MSI Mystic Light Sync ozelliğine sahip değil. Tabi bu demek değil ki bu rami alıp bu anakartta kullanamazsınız. Ram aydınlatma efektini dilediğiniz gibi kendi yazılımı uzerinden yonetebilirsiniz.

Merağımdan piyasada bir cok elektrik-elektronikcide bulunabilen cinsten 1.5 metre 5050 12V RGB şeritlede denedim bu anakartı. MSI Mystic Light yazılımından secilen efekte gore aydınlatma değişiyor. Tabi desteklenen modellerde akış efektleride yapılıyor olabilir. Phanteks marka led şeritlerden sipariş vereceğim geldiklerinde onunda fotoğrafını paylaşırım sizlerle. DİKKAT! Anakartın kullanım klavuzunda 12V 3A değerinin uzerine ve 2 metreden fazla led şerit kullanılmamasına dair bir ifade bulunuyor.

Son olarak boyle bir anakartı kullanacağım RGB efektleri icerisinde boğulacağım diyorsanız işlemci soğutucu olarak sıvı soğutma tercih etmenizi oneririm acıkcası ben hava soğutma kullanıyorum ve anakartın buyuk bir kısmı kapanıyor kasanın icerisi de daralıyor sanki. Hava soğutma ve sıvı soğutma arasında nasıl bir performans farkı var deneyimlemediğim icin bilemeyeceğim ancak goruntu sizin icinde onemli bir etkense bence tercih sıvı soğutmadan yana olabilir.