Ben Nexus 5'i yaklaşık 5 ay once 350 TL'ye aldım. Fiyata gore değerlendirince cihaz beni kendine aşık ediyor.

Nexus 5'den once iPhone 6S+ ve Nexus 6 kullanıyordum. Nexus 6'ım kırılınca Nexus 5'i aldım. Bir model duştum yani.

Ekran
Ekranı 445 ppi, Full HD ve 4.95 inc. Kalite olarak iyi ama guneş ışığında full parlaklıkta bile uzduğu oluyor.

Performans
Snapdragon 800 2.3 GHz, 2 GB RAM, Adreno 330. Custom ROM (Dark ROM 7.1.2) ile kullanıyorum şu ana kadar bir zorlanma, takılma yaşamadım. Oyun olarak tum yuksek oyunları sorunsuz oynatıyor. Performans tarafında sizi şu an alacağınız GM'den daha cok mutlu eder. Sozunu veriyorum. Etmezse gelin elinizdeki Nexus'u ben sizden alırım.

Kamera
Arka kamera (8MP, OIS, f/2.4.) idare eder. Mutlu anlarınızda uzmuyor ama on kamerası (1.3MP, f/2.4) 2017 icin cok geride. İlk cıktığı zaman icin bile kotuydu zaten on kamerası.

Kasa
Bence mukemmel. Malzeme kalitesi, ekran boyutu, ele oturuşu benden tam puan aldı.

Batarya
Dunyada bu telefona tapan insanlar bulabilirsiniz ama hepsi bu konuyu utana utana soyler. Batarya performansı cok kotu. İlk cıktığında da kotuydu. Ben aldığımda LG Turkiye'den orjinal batarya (2300 mAh) aldım. Hala kotu. İşte surekli şarja takıyorum sorun olmuyor ama dışarıda mobil veri acık, oyun oynarken 3-4 saat anca gider.

Nexus 5'i 5-6 ay kullanmak icin aldım.Sağolasın cok da uzmedi. 350 liranın her kuruşunu hakediyor. Validenize, yeğeninize hediye olmak icin ideal. Sahibinden.com uzerinde 400-450 lira civarında bulunabiliyor temizleri.