Merhaba değerli sosyal kullanıcıları;

Bugun sizler icin Samsung'un 970 EVO NVMe SSD modelini inceleyeceğim.

Surprizbozan: Sistemim i7 6700k /
ASUS VIII Hero /
MSI GTX 970 /
CM Nepton 240M /
Corsair RM750X /
Corsair ML 120 Red x3 /
Toshiba P300 /
Seagate Barracuda /
Corsair LE SSD /
CM Mastercase Pro 5 /
Samsung CF390 /
Corsair Glaive RGB /
Corsair Void RGB USB /
Corsair MM300 /
Logitech G710+

Hepsiburada.com'un OEM indirimini duyunca almayı duşunmeye başladım. Aslında aklımda 960 EVO vardı; fakat hem daha yeni, hem de ''Vatan Bilgisayar'' da daha uyguna bulduğum icin 970 EVO almaya karar verdim.

Urunu Vatan Bilgisayardan 532 TL'ye aldım;

Samsung 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB) - Vatan Bilgisayar

970 EVO'yu tercih etmemin temel sebebi hızı ve dayanıklılığıydı. Fotoğraf uzerine işler calışmalar yaptığımdan, ve Adobe gibi uygulamalarda yuksek dosya iletim hızının buyuk getirisi olduğundan, 970 EVO tercih ettim.

Her ne kadar HDD'den SSD'ye gecişteki gibi bir ivmelenme hissedilmese de, M.2 SSD'ye geciş kendini belli ediyor. Ozellikle dosya kopyalama yada dosyaları bir programa aktarma veya dosya uzerinden yukleme (orn: Adobe Premiere'de dosyalar daha hızlı oynatılıyor) işlerinde cidden hızı fark ediyorsunuz.

SSD'yi aldıktan sonra temiz kurulum yaptım. Bu esnada once bilgisayarı sadece M.2 SSD kullanarak actım, daha sonra anakart kitapcığında belirtilen portlara diğer diskleri taktım.

Test Gorselleri:

1. Test: Hemen format sonrası, driver yok, firmware yok;

2. Test: Tum programları, oyunları, driverı kuduktan ve dosyaları aktardıktan sonra, ayrıca SSD firmware'i guncellendi;

Test sonucları beni şaşırttı, zira Driver ve Firmware yuklemelerinden ve guncellemelerinden sonra performans artışı olmuş.

Goruşlerinizi, yorumlarınızı ve ozellikle sorularınızı bekliyorum.

Urun Gorselleri;

Surprizbozan: Bonus Aynı sistemde kullanılan Corsair Force LE 240 GB testi;

Aynı sistemde kullanılan HyperX Savage 120 GB SSD testi;

Dosya Ekleri _MG_2618.JPG 214,2 KB · Goruntuleme: 76

_MG_2620.JPG 107 KB · Goruntuleme: 72