Toshiba P50B-116 model sistem kullanıyorum. Bu sistemim artık ısınma sorunuyla unlu oldu. Bununla ilgili bir suru konu acmıştım.

Konular aşağıda. İncelemek isteyen inceleyebilir.

Toshiba P50B-116 Isınma Sorunu
Isınan Sistemde SpeedStep'i Kapatmak
Toshiba P50B-116 Prizdeyken Performans Kaybı

Aldığıma cok pişman olmuştum.

Garantisi dun bitti bilgisayarın. Yaklaşık 2-3 hafta once bilgisayarı bilgisayarcıya goturmuştum. Kronik bir sorun olduğunu, donanımsal bakım ve termal macun değişikliği yapılması gerektiğini soyledi. Ancak bilgisayarla işim olduğundan o gun verememiştim.

Ha bu arada, merak edenler icin sistem ozellikleri aşağıda yazıyor.
RAM 16 GB Ekran kartı AMD Radeon R9 M265X 2 GB İşlemci Intel Core i7-4710HQ 2.50 GHz (Turbo: 3.50 GHz) İşletim Sistemi Windows 10 Home SL 64 bit Detaylı Bilgi

Bugun saat 1-1.5 sıralarında bilgisayarı bilgisyarcıya verdim. Yaklaşık 2 saat sonra bilgisayarı bilgisayarcıdan aldık. Eve geldiğimizde test etmek icin tam da GTA 5 acacaktım ki aşağıdaki hatayla karşılaştım.

NOT: Dosyanın boyutu nedeniyle Technopat sunucuları tarafından işlenemediğinden OneDrive'ye yukledim. Bu goruntuyu telefonla cektim.

20170805_162028_HDR.jpg

Turkce cevirisi: "Soğutma sisteminizde bir problem var. Bilgisayarınızı hemen kapatın ve servise gidin."

Hemen bilgisayarı teslim aldığımız yere goturdum. Yaklaşık 45 dk. once bilgisayarı teslim aldım. Eve geri donmeden once yaklaşık olarak 3-5 dk.lık oyun testi yaptım. Ayrıca eve geldikten sonra da ilk gorevi oynayarak bir test daha yaptım. Yetmedi, defalarca benchmark testi yaptım Sonuclar gercekten cok iyi.

İlk gorevde normalde patlama sahnelerinde oyun cok kasarken ve sesler de cızırdarken bakım sonrası en aşağı 35 - 40 FPS, en fazla 90 - 95 FPS gordum. İlk gorevi videoya almadım. (Oyunu medium ayarlarda oynuyorum.) (Maşallah)
Normalde Google Chrome'da gezinirken bile bilgisayar cok ısınıyordu. Neredeyse kasasına dokunulmuyordu. Şimdi bu problem yok ve sistem boştayken 45 - 55 °C'u cok gecmiyor.

Her iki GTA 5 testinde de GTA 5'i oynarken hic kasma gormedim. Donanımsal bakım oncesi oyun başta hic, sonra cok kasarken; bakım ve termal macun değişikliği sonrası GTA 5'te hic kasma gormedim. Medium ayarlarda yaptığım benchmark testlerinde en fazla 100 FPS, en az 29 FPS gordum. Birazdan videoda goreceğiniz benchmark testi en son yaptığım benchmark testidir, ilk yaptıklarımda yuksek FPS'ler aldım.

Eskiden Google Chrome'da bile olsa bilgisayarın fanı deli gibi calışırken şimdi sessiz sakin.

Bilgisayar eskiden 92 °C'da hatta bazen 93 °C'a cıkarken şimdi en fazla 92 °C'da hatta bazen 85 °C'da calışıyor. Eğer sizde de benim gibi ısınma sorunu varsa donanımsal bakım ve termal macun değişikliği yaptırmanızı tavsiye ederim. Ben şu anda sistemimden gayet memnunum. Ama yine de soyleyeyim: Japon malı olduğuna bakmayın, Toshiba alacaksanız iki kere duşunun

Cevaplayabildiğim soruları cevaplamaya calışacağım. Teşekkurler, iyi gunler.

--- KONU GUNCELLEMESİ ---

OBS kaliteyi duşuruyor, mecburen OBS ile cekmek zorunda kaldım. Cok ozur dilerim.