Merhaba arkadaşlar.

Malum onumuz yaz ve ben de biraz araştırmam sonucunda bu dizustu bilgisayar soğutucusu almaya karar verdim. Soğutucunun gorunumu bu şekilde ve uzerinde ufak bir ışıklı LCD ekran mevcut. Bu ekrandan 6 kademeli fan ayarı ve 2 kucuk fan, 2 buyuk fan, 4 fan aynı anda calışacak şekilde ayar yapabiliyorsunuz. Malzeme kalitesini fiyatına gore beğendim diyebilirim. Ayaklar diğer bircok modeli aksine demir bir cubukla butunleşik tutunuyor. Bu da daha dengeli durmasına avataj sağlıyor.

Cihazın kılavuzunda her ne kadar 17" dizustu bilgisayar icinde ibaresi olsada benim 15.6" bilgisayarın bile arkası dışarıda kalıyor. Onundeki bilgisayarın kaymasını onleyen centik nedeniyle kasanın arkası dışarıda kalıyor.

Ben de ondeki bilgisayarı tutan parcayı acmadan koyduğum da ondeki goruntu bu şekilde oluyor ve bilgisayarın ayakları sayesinde hicbir kayma yaşatmıyor. Yine de bu şekilde kullanır iken dikkat etmekte fayda var. 15-16 desibel kadar bir ses cıkıyor. (Soğutucunun uzerine koyduğumda 49,6 desibel bir değer olcuyorum.) Yanında verilen USB kablo kaliteli ve yeterli uzunlukta.

5 kademeli yukseklik ayarı gayet yeterli ve demir ayak sağlamlık yonunden ihtiyacı karşılıyor

Cihazın oldukca sessiz calıştığını soyleyebilirim. En duşuk kademede bir dizustu bilgisayarın fan sesi kadar bir sesi var tum fanlar calıştığında.

Ben testlerimde desibel olcerek değerlere baktım. Tabi cihazı direk uzerine tuttum desimetreyi biraz uzaklaştırdığım ses db'si 3'te 1 oranında duşuyor. Yani desibel olcer cihazımı soğutucunun yanına koyduğumda en son kademe ve tum fanlar calıştığında

4 fan en duşuk kademedeki ses desibel ve cektiği akım değerleri değerler. (21.9 db, 0,68 amper akım cekiyor.)

4 fan en yuksek kademedeki ses desibel ve cektiği akım değerleri değerler. ( 49.6 db, 1,02 amper akım cekiyor.

Ortadaki 2 kucuk fan en yuksek devirdeki ses desibel ve cektiği akım değerleri değerler. ( 40.2 db, 0,22 amper akım cekiyor.)

Yanlardaki 2 buyuk fan en yuksek devirdeki ses desibel ve cektiği akım değerleri değerler. ( 34,3 db, 0,83 amper akım cekiyor.)

Soğutucu boşta 2 dk kadar calıştığında 24 derece olan dış sıcaklığı 20.9 dereceye duşurmeyi başarıyor. (Desibel olcumlerinde test ortamının 24 derece gorulduğunu multimetre cihazındaki resimlerden gorebilirsiniz)

Tum fanlar son kademede calışıyor iken USB'den 1 amper civarı cekmeside aslında pil kullanımı sırasında bir avantaj olarak goruyorum.

Oyunlara ise 7 ila 10 derece kadar bir soğutma yakalabiliyorum. Ben fiyatına gore urunu başarılı bulduğumu soyleyebilirim. Tek dezavantajı 15.6" bir cihazın bile arka kısmından taşma yapması oldu.

Test sırasında Call of Duty MW 2 oyununu 10'ar dakika soğutucu 6'ıncı kademede calışıyor iken ortalama 54-55 derece, yine soğutucu altında ama fanlar calışmayacak şekilde oynadığımda ise 64-65 derecelerde bir olcum gozlemledim. Umarım testlerim alacak arkadaşlara faydalı olmuştur.