Merhabalar.
Cok uzun yıllar MSI GE60 0ND kullandım. Onu artık emekli etmenin vakti geldiği icin ve MSI'dan cok fazla memnun kaldığım icin onun yerine MSI GV62 8RD bir laptop satın aldım. Laptopu amazon.com uzerinden satın aldığımı da belirteyim.
MSI yine kalitesini konuşturmuş.
Oncelikle ozelliklerinden bahsedelim:
Intel i7-8750H (6 Cores) GeForce GTX 1050Ti 4GB 8GB DDR4 2666MHz RAM (+8 GB daha eklendi), Toplam boyut: 16 GB 128GB SSD + 1TB Depolama (+ 500 GB NVme SSD eklendi) 15.6" Ekran Urunun sayfası: GV62 8RD | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global

Şoyle on cerceveden bi' goruntu ekleyelim oncelikle.
Cerceve siyah ve klavyenin bulunduğu kasa bolumu gri.

Klavye duzeni Amerika'dan geldiği icin İngilizce bir duzen ama benim icin sıkıntı oluşturmuyor.
MSI baya onceki serilere gore daha minimal ve şık bi' dizayn tercih etmiş ve her zamanki gibi SteelSeries kullanılmış. Kasa tamamiyle plastik ancak fırcalı bir goruntuye sahip, ayrıca cok kaliteli, elit ve metal gibi duruyor, dokunma hissiyatı da muazzam. Acma tuşu sağ uste yerleştirilmiş, onun hemen solunda MSI Dragon Center tuşu ve hemen yanında ise Cooler Boost tuşu mevcut. Cooler Boost tuşu fanların devrini son hızda calıştırmaya yarıyor. Touchpad'i de beğendim ancak parmağınızı yavaş hareket ettirdiğinizde imlec dona dona gidiyor. Acaba bende mi sıkıntı var diye farklı bilgisayarlarda da denedim ancak aynı sorunu daha ust seviye MSI bilgisayarlarda da gordum, yazılımsal gibi. Klavyede kırmızı LED ışıklandırma mevcut ve bu ışık seviyesini 3 kademe yukseltebiliyorsunuz.

Bilgisayarın sol tarafında sırasıyla;
Kensington kilidi - Ethernet - USB 3.0 portu - HDMI 2.0 - Mini Displayport 1.4 - USB 3.0 - USB 3.1 Gen 1 Type-C - Mikrofon girişi - Kulaklık girişi

Bilgisayarın sağ tarafında ise;
USB 2.0 - Kart okuyucu - Guc girişi

Bilgisayarın arkasında ise 2 adet fan ızgarası bulunuyor, guzel bi' dizaynı mevcut ve bunu MSI, Cooler Boost 4 olarak adlandırmış.

Kasanın altına yakından bakalım.
Ust bolgede sağ ve sol tarafta fan mevcut. En aşağıdaki sağ ve sol bolumde ise toplam 4 adet hoparlor mevcut. Ortadaki bolmede ise sağ taraftaki işlemci, tam ortada bulunan kısımda ise ekran kartı mevcut. İşlemcide 2 bakır boru, ekran kartında ise ise 4 bakır boru kullanılmış. Sağ alt bolmede RAM'i gorebilirsiniz, hemen yanında da SSD mevcut.

Henuz icini acmaya zamanım olmadığı icin farklı bir siteden goruntu ekliyorum.

Bilgisayarın adaptoru 150W gucunde.

Bu da ustten bi' goruntu ve hayır logo ışıklı değil

Biraz da Dragon Center'a goz gezdirelim.

Programa girdiğinizde şoyle bir arayuzle karşılaşıyorsunuz;
CPU, GPU, RAM ve Disk kullanımını gorebiliyorsunuz, Detail diyerek de GPU'nun calıştığı hızları ve derecesini gorebiliyorsunuz, CPU'da ise sadece dereceyi goruntulebiliyorsunuz. Gorunduğu uzere RAM temizleyebilir ve Disk temizleme aracını da buradan calıştırabilirsiniz. Aşağı kısımda ise sistem bilgileri, hemen sağında disk kapasiteleri ve doluluk oranı, onun sağında ise Fanların anlık devir hızlarını, guc planını, Ethernet veya Wi-Fi kullanımını goruntuleyebiliyorsunuz.

İkinci kısımda ise farklı profillere geciş yapabiliyor ve her şeyi değiştirebiliyorsunuz.

Shift modları:

Turbo modunda OC yapabiliyorsunuz.

Gerisi icin hazır bir şema kullanayım

Fan Speed:

Auto mod; Auto bildiğimiz otomatik mod. Sıcaklığa gore fanların hızlarını otomatik olarak ayarlıyor.

Basic mod; basic modda ise hızını basitce ayarlayabiliyorsunuz. En duşuğe alıp sessizlikte oturabilirsiniz.

Advanced mod; bu modda ise CPU ve GPU sıcaklığını istediğiniz gibi hangi sıcaklıklarda hangi devirde donmesini istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz.

Cooler Boost; tuşu da olan bu mod, fanları son devirlerde calıştırıyor.

Geri kalan kısmında ise DPI değiştirebiliyor, Nahimic ses programındaki muzik, oyun, film ve konuşma gibi profilleri ve MSI's RGB; yani ekran renk ayarlarını onceden belirlenmiş modlara alabiliyorsunuz.

Gaming Mode: En orta kısımda ise Gaming Mode bulunuyor. Bu mod tum oyunları desteklemiyor, sadece belirli 14 adet oyunu destekliyor. Bu oyunlardan bir tanesine girdiğiniz an Gaming Mode otomatik olarak devreye giriyor.
Sistem ona gore optimize ediliyor. Detaylıca araştırmasam da, sanırım RAM'i temizliyor, oyuna oncelik veriyor, Nahimic ve MSI's RGB modlarını oyuna gore duzenliyor.

Not: Dragon Center guncellemelerini takip ederseniz; surekli olarak yeni oyun desteği geldiğini gorebilirsiniz.

VoiceBoost: Şoyle de bir şey mevcut ki daha once test etme fırsatı bulamadım ve acıkcası tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum. Sanırım sectiğiniz programa (Discord, Skype vs.) gore oyun ici ses seviyesini otomatik olarak ayarlıyor ve takımla daha iyi iletişim kurmanızı sağlıyor.

Burada ise mobil cihazınızı bağlayabiliyorsunuz ve oradan bilgisayar durumunu izleyebiliyor ve aynı zamanda modları da değiştirebiliyorsunuz.

Android: MSI Dragon Dashboard 2.0 - Google Play'de Uygulamalar
iOS: ‎MSI Dragon Dashboard 2.0

Burada ise kullanma kılavuzu, yardım, Burn recovery, Battery Calibration, urun kayıtı gibi şeyler bulunuyor.

Ayrıca sistem monitoru de mevcut.

Genel olarak soğutma olsun, performans olsun gercekten muazzam bir cihaz. Alalı epey oldu ancak pek zaman bulamadığım icin inceleme gecikti.
8 GB RAM şu anda yetersiz geliyor ve FPS duşmeleri yaşıyorum, bu yuzden 8 GB daha RAM alacağım. Aldığım zaman oyun performans testleri de yapacağım.