
Tarif decided uyemizin tarifidir
500 gr. ıspanak
500 gr. mantar
1 buyuk boy kuru soğan
sıvı yağ
Karabiber, pulbiber
Beşamel sosu icin ;
1,5 su bardağı sut
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 corba kaşığı un
500 gram kaşar peyniri
Hazırlanışı: Ispanaklar temizlenip yıkanır, kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır suzerek cıkarılır. Mantar ve soğan doğranır, tavada kavrulur (mantar suyunu verip tekrar cekmeli) baharatlarla tatlandırılır. Borcama yada fırın tepsisine once ıspanaklar dizilir onun uzerini kavrulmuş mantarlar konur. Tencerede un ve yağ kavrulur sonra soğuk sut eklenir başemal sos hazırlanır ve mantarların uzerine yayılır, en uste rendelenmiş kaşar serpilir. Onceden ısıttıgımız fırında 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kada pişirilir. ( Sebzeler piştiği icin fırında fazla kalmasına gerek yok.) Afiyet olsun.
Not: ıspanakları haşladıgımız suyu corbada kullanabilirsiniz vitamini gitmemiş olur : )
her zaman yapıyorum eşim cok beğeniyor