İlk klavye ile başlayayım yaklaşık 1 seneden fazla kullanmaktayım, nadir olsa da bazen bir tuş basmıyor sert bastırınca duzeliyor ve 1 sene kullanmama rağmen tuş ergonomisi cok iyi olmadığı icin yanlış tuşa basma gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Mekanik kırmızı switch modelini kullanıyorum sesinden memnunum fakat son zamanlarda boşluk gibi yaylı tuşlarda yay sesi gelmeye başladı. Işıklandırmasında RGB maalesef yok. Tuş dizilimi Turkce olmadığı icin bazı kişiler icin sorun olabilir benim icin bir sorun teşkil etmediği icin bi eksisi olmadı.Hep olumsuzluklarından bahsettim iyi taraflarına gelirsek 180 TL'ye almıştım bazen indirimlerde 200 TL duşebiliyor gunumuz piyasasında. Fiyatına gore cok uygun fiyatlı bir mekanik klavye, o zamanlar gamepower klavye ile arasında kalmıştım tasarım olarak bunu daha cok beğendiğim icin bu klavyeye yoneldim. Bence dayanıklı cok fazla yumruk ve darbeler yedi şuan sorunsuz calışmakta. Bilek desteği var benim icin buyuk bir artı. Işıklandırması gayet yeterli ve ışıklandırma fonksiyonları cok guzel tatmin ediyor. Tekrar bu fiyata bir klavye alacak olsam yine bu klavyeyi secerdim. Bence fiyat performans olarak 8/10 puan almayı hak ediyor.

James Donkey 711 kulaklık modeline gelelim bunu kısa suredir kullanmaya başladım 1 ay falan oldu hala devam etmekte olan BKM Express indirimi ile 120 TL'ye satın aldım. Olumsuz olarak mikrofon ses seviyesi duşuk ayarlardan falan acmayı denedim driverini kurdum fakat değişen bir şey olmadı. Işığını kapatamıyorsunuz surekli yanıyor. Ses kısma aracı arkasında bulmakta biraz zorluk cekiyorsunuz. Bir de benden kaynaklı galiba sol kulağım biraz daha buyuk olduğu icin 1-2 saat sonra ağrımaya başlıyor başka kaliteli bir kulaklık denemediğim icin karşılaştırma yapamayacağım bu konuda. Aksine diğer kulağımda hicbir sorun yok. 6-7 Saat kullanım şansım oldu terleme yapmıyor, ağır gorunumu aksine ağırlığını hissettirmedi. Işığı bence cok guzel yeşil guzel duruyor ve cok guclu. Ses kasma performansı sanal 7.1 surucuden aktif ettiğimde Rainbow Six Siege'de ses performansı baya tatmin ediyor adamı tahmin etme şansınız cok yukseliyor. Farkını gordum normal bir kulaklığa karşı. Pedler gayet rahat, ustteki parca metal ve kafaya gelen kısımda hisettirmiyor kendini fazla. Aklıma başka bir şey gelmedi bence 120 TL icin gayet alınabilir bir kulaklık sanal da olsa bu fiyata piyasa da cok nadir. Buna da 8/10 vermek yeridir.

Fare'ye gelelim Motospeed'in V30 modeli zamanında 60 TL'ye almıştım bundan once de V40 modelini kullanıyordum, palm tutuş tarzına gore rahat, RGB ışıklandırma ve surucusu mevcut. Işıklandırması cok guzel renkler cok canlı ve surucu uzerinden renkler değiştirilebiliyor 5 modu var, tuşlara makro atanabiliyor. Bunu da 1 yıldır kullanıyorum eli cok terletmiyor, FPS oyunlarda da beni uzmedi. Eksi yanı fiyatına gore bence yok. Cok vurdum yerlere attım ama en sonunda yere vurmam ile orta tuşu kırıldı sadece tıklama işlevini yapıyor, beni yarı yolda bıraktı başka fare bulamadım uygun fiyata. Severek kullanıyorum fiyatına gore tam puanı bence hak ediyor. Şuan guncel piyasada rakipleri olabilir daha iyisi olabilir.
Bu incelemelerim de Cin menşei urunlere olan on yargıları biraz kırmak ve bazen fiyat performans konusunda uzun omurlu ve tatmin edici urunler olabiliyor, iyi araştırma ve ne istediğini bilerek aldığınız zaman uzmeyecektir. Umarım incelemem biraz da olsa yararı dokunmuştur. Herkese iyi gunler diliyorum ve aynı marka kullanan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.