Merhaba Arkadaşlar,

Monitorum bozulduğu icin son 1 haftadır monitor araştırıyorum ve hem fiyat olarak hem de performans olarak Acer'in KG241 modelini tercih ettim.

Bu konuyu acma sebebim monitorlerle ilgili gercekten bilgi bulmak zor o yuzden almayı duşunen varsa en azından bir fikir edinmiş olur.

Bu monitoru almadan once yine Acer'ın VG240 modelini almayı duşunuyordum. Burada ki arkadaşlarda olumlu yorumlarda bulunmuştu ancak Hardware Unboxed kanalının incelemesinden sonra monitorden vazgectim. Cunku duşuk seviye bir IPS panel kullanılmış ve monitorun tepki suresi toplamda cok yuksekti. Yani 1 ms olayı biraz işin pazarlaması aslında. Bir de IPS glow problemlerinden cekindiğim icin bu riski almak istemedim.

Genel olarak KG241 modelini ozetleyecek olursam:

Artıları;

+TN panele gore gercekten iyi renkler sunuyor zaten kontrast oranı 100 milyon / 1 (Default ayarları zayıf ancak kendiniz kurcalayınca cok canlı renkler alabiliyorsunuz)
Ayrıca goruntu de cok keskin ki ustune ekstra keskinlik opsiyonu bile sunuyor ben bunu acmaya gerek duymadım.
+Goruş acıları TN panele gore harika. (Yatağım biraz altta kalıyor bir film denemesi yapayım dedim ve cok iyi sonuc verdi. Kesinlikle goruş acısı anlamında sorun yaşamazsınız)
+Tepki suresi (Monitorun gercekten cok iyi bir oyun performansı var PUBG'de denedim kesinlikle inanılmaz akıcı ve oynanışıma cidden etki etti. Bu kadar etkilemesini beklemiyordum. Zaten testlerde toplam gecikme değeri 10 ms'nin altında kalıyor ve bu rekabetci oyunlar icin cok iyi bir değer. Zaten tercihimde ki en onemli etmen buydu. )
+FreeSync desteği var AMD ekran kartımla direk uyum sağladı. FIFA gibi oyunlarda cidden işe yarıyor PUBG'de vs. kapatıyorum.

Eksileri;

Tek Eksisi var oda hoparlorleri, cidden vasat ses veriyor. Film falan izlerken bu hoparlorler asla işinize yaramaz. YouTube'dan veya sosyal medyadan bir şey izlerken kesinlikle iş goruyor ama film ve muzik icin asla tavsiye etmem. Ses beklentiniz varsa bu urun size gore değil. Zaten genelde cok pahalı olmadığı surece Gaming monitorlere zayıf hoparlor koyuyorlar. Benim bilgisayara bağlı bir ses sistemim olduğu icin sorun yaşamadım. Zaten oyunda kulaklık kullanıyoruz.

Tasarımsal olarak şık ve sade oyle cok gosterişli bir urun değil ama ayakları falan gayet guzel duruyor. Zaten gorunuş en son onemsediğim şey sonucta odamda duracak.

Ozetle eğer oyunlarda rekabetci bir performans istiyor ve arada sırada dizi, film keyfi de yapıyorsanız bu urun beklentilerinizi kesinlikle karşılayacaktır. Sanırım 10 ms altında performans verip en ucuz olan 24 inc monitor şu an.

Herhangi bir sorunuz varsa da yardımcı olabilirim.