1340 MHz'de fabrikasyon olarak OC'lu olarak geliyor. Kutu acılışını, ısı ve performansını kısa bir test ile sizlere yansıtmak istedim. Şimdiden soyluyorum. Detaylı ve uzun bir test yapamadım/yapmadım. Cok sık olarak oynadığım BeamNG uzerinden testleri gercekleştirdim.
-Ekran kartını, altındaki karton parcalarına sarıp, ustunu de strec film ile sarmışlar. Kargolama cok icime sinmedi. Yine de bir darbe olmadığı icin sorun etmedim.
-Farklı markalardan, farklı modellerde ekran kartları aldım. Kutunun ici en gariban gorunenler arasında.
Daha cok fotoğraf olsa da, uzatmak istemedim bu kısmı. Tek oyunluk, yaklaşık olarak 35 dakika suren testime gecmek istiyorum. Isı ve frekans değerlerini almadan once duz bir cizgide aracı carpıp durdum. Sıcaklık 68 derece civarına gelince, asıl testime başladım.
Test koşulları:
68 dereceye kadar on ısıtma yapıldı. (Pişirmeden once bakterileri olduruyoruz.) BeamNG'de butun ayarlar en uste alındı. Asıl test suresince seri bir şekilde arac parcaladım ve senaryoyu sıfırladım. Elimden geleni yaptım bu konuda. Hava sıcaklığı col arazisine yaraşır şekilde 36 derecede ve nem oranı %27 civarlarında. Oda sıcaklığını olcme fırsatım olmadı. Klima yok, cam acık ve yaprak kımıldamayacak kadar durgun. Veriler AMD Link ile takip edildi.
Test sistemim:
Intel i5 6400 H110M Anakart 8 GB Tek Slot RAM Sapphire RX 570 Nitro+ 4 GB 1080p VX2276-SMHD Monitor
Isı, fan ve frekans değerlerine gelelim.
Ekran goruntulerini 9-10 dakikalik bir sure icerisinde aldım. Neden kısa surduğune en sonda değineceğim.
Gorduğunuz gibi frekans değerlerinde bir sorun yok ve ısı gayet iyi. FPS'de dalgalanma olmuyor. GTX 1050 Ti kartıma gore yaklaşık olarak iki kat FPS artışı yaşadım bu oyunda.
Fan devri genel olarak 1000-1500 arasında dalgalandı. İşin tuhaf yanı ise gereksiz anlarda yukseliyor gibi geldi bana. Daha yuksek ısılarda, daha sakin bir şekilde sabit olarak donduğu de oldu, duşuk ısılarda yuksek devire cıktığı da oldu. Rahatsız edici değildi ama takip edildiğinde neden boyle olduğunu anlayamıyor insan.
Sahnelere gore ufak bir ısı artışı ve fan devrinde artış goruluyor. Frekanslarda bir duşuş yaşanmıyor. İlk defa 70 dereceye cıktığı icin bu goruntuyu yakaladım.
Fan devri biraz duşuk, ısı ise bir derece kadar artmış durumda. Test suresince en yuksek ısı değerim bu oldu. Frekans değerinde bir oynama yok. Oyun performansında herhangi bir sorun yok.
Sonuc:
Test suresince daha ust bir ısıya cıkamadığım icin goruntu almayı bıraktım. Tekrar tekrar araba pert etmekten yoruldum. 3 araca kadar aynı sahnede kaza senaryoları uyguladım. İşlemcim isyan etse de, grafik kartının keyfi yerindeydi. GPU kullanımında dalgalanma olmadı ve tam yukte calıştı. Başka oyunlarda sonuc değişir mi bilemiyorum şu an. Eğer farklı bir veri alırsam, konuyu guncelleyeceğim.
Isı ve performans konusunda AMD kartlara mesafeli olanları goruyorum. Haksız da değiller. Benim bu 5. RX serisi kartım olduğu icin biraz daha cesur davrandım diyebilirim. Onceki kartlarımda sorun yaşamadığım icin bunu aldım. Yine de ne olacağı belli olmaz, ona itirazım yok. Ayrıca, kartın TDP değeri de hic duşuk değil. 8+6 pin guc bağlantısı yapılan bir kart bu. En azından kendi kullandığım kartın daha fazla OC icin payı olduğunu duşunuyorum. Ben fabrikadan cıktığı gibi kullanan biriyim, orası başka.
Eksiklerim olabilir. Test ne kadar icinize siner bilmiyorum. Sizlere de bir on bakış olsun istedim. Merak ettiğiniz ve soylemeyi unuttuğum şeyler icin soru sorabilirsiniz. İyi gunler.
Ekleme:
RGB kontrolu icin bu yazılımı kullanabilirsiniz.