Selamlar. Normalde bu yazıyı cok onceden yazacaktım ama baktım yine İtopya'ya işim duşuyor taze olsun bilgiler dedim: ). Oncelikle internetten almanızı tavsiye etmem cunku internetten aldığınızda sıranın en sonuna atıyorlar ve V3.5 gibi sistemler cıktığında bazen binlerce sipariş aldıklarını soyluyorlar internetten o yuzden siparişiniz bazen 1.5 aya geliyor. Aslında bu bakıma kotu bir firma cunku mağzasındaki bilgisayarları sadece kasadaki iki eleman topluyor, ama ona rağmen sitesine gore daha duzenli. Mağzanın konumu cok sap bir yerde arabanız yoksa gecmiş olsun taksi bulmak tam bir şans işi, mağzanın ici ben her gittiğimde ferah oluyor bu seferde oyleydi zaten mağzanın icinde 20 kişi varsa 10 kişi oylesine gelen tayfa urunlere bakıp cıkıyorlar kalan 10 kişinin 5'i alsakmı almasakmı kafasındalar geriyede zaten 5 kişi kalıyor: D. Ama ona rağmen kasa da bir sistem toplamaya kalktığınızda bakın abartmıyorum 1.5 saat garanti oradasınız kasadaki eleman her gittiğimde aşağıdan urunleri toplayıp geleceğini biraz uzun sureceğini soyluyor, oylede oluyor zaten 40 dk minimum onun icin bekliyorsunuz. Urunleri istediğiniz kadar test edebiliyorsunuz fakat hicbir bilgisayarda internet yok oyun oynayarak test etmeye izin vermiyorlar nedenini sorunca 'internet kafemi bura? ' Diyorlar. Bir bakıma haklı olabilirler ama oraya gelen insan zaten cocuk değilse tutupta 1 saat oynamaz bilgisayarla cocuksa da 'şt' de sen gozunu acıp kapayana kadar kapıda zaten. Her neyse. Elemanlar guler yuzlu ve gayet cana yakın. Mağaza icin anlatacaklarım bu kadardı sanırım, soru takılırsa kafanıza sorabilirsiniz: ). Ayın 1'inde alacağım sistem tam olarak bu gun geldi neden tam olarak diyorum cunku ilk geldiğinde sadece bilgisayar ve bileşenleri vardı, ustelik bilgisayarda ufak tefek sorunlar var.
İlk geldiğinde durumu gordum ve işimin lanet cağrı merkezine duşeceğini oğrenince sokağın ortasında bağırasım geldi yemin ediyorum. Cunku (isteyenlere fotoğrafınıda atabilirim konuşma suresinin ) cağrı merkezine 2 kişi bakıyor ve aşırı dolu. Genellikle 25 kişi falan oluyor ben 20 lerdeyken sıkılıp kapatanlar oluyor zar zor konuşuyorum, toplamda 6 kez aradım ve 30-35 dk arası konuştum her birini 30 dk den hesap edersek 180 dk yapar 180 dk az mı? Kontorlu bir telefon olsa faturayı duşunemiyorum doğrusu, sadece faturada değil yediğim radyasyon var benim 3 saat biriyle telefonda konuşsanız ne kadar radyasyon alırsınız bir tahmin edin. Hadi cok az alsak bile diyelim senin beni o telefonda o kadar bekletmeye ne hakkın var? Durumu anlattım karşıdaki bayana (2 bayan bakıyor kac kişi calışıyor diye sorduğumda bunu soylemeye yetkim yok ama cok kişiyiz vb diyorlar) sizi 2 dk bekleteceğim dedi bayan 10 dakika bekletti sonra hat duştu geride aramıyor **c hadi bakim işin yoksa bir yarım saat daha bekle. Neyse hic tepki vermeden bir yarım saat daha bekledim ve konuştuk, bana 'ben de sizi arayacaktım ama numaranız yoktu' dedi cokta inanasım gelmedi aslına bakarsanız. Urunlerin kargoya yarın verileceğini iki gun sonra yanımda olacağını soyledi e doğru bildi bir şeyde de haklı olsun bir zahmet.

Bilgisayar kapalıyken hafif bir cızırtı geliyor etrafta cok ses varken veya bilgisayar acıkken duyulması mumkun olmayan bir ses. Ekran kartından geldiğini duşunuyorum bu problemin adını unuttum ama performansa bir sıkıntısı olmadığını hatırlıyorum, sırf bir cızırtı icin taa oraya gidip tekrardan paramla rezil olmakta cok cazip gelmiyor aslına bakarsanız.
Başka bir sorunda bilgisayarda CM Masterliquid ML240L var ve bir fanı donmuyor bilgisayar acılırken de fan error tarzı bir şey alıyorum. İnternetten araştırdığıma gore bu sıvı soğutma herkeste bir sorun cıkartıyormuş zaten ben de ama montaj hatası var galiba 2 pinlik fan yerine takmış 4 pinlik yerine oyunlarda cok sıkıntı olur mu bilmiyorum. İtopya ile onceden hic sıkıntı yaşamazdık doğru duzgun ama yavaş yavaş bozduklarını gorudum bidahada işim olmaz. Dediğim gibi soracağınız soru varsa yazabilirsiniz buyuk bir memnuniyetle cevaplarım: ).