AMD'yi terkedeli 6 sene olmuştu. Ben yeni sistem toplayacaktım. Tercihimi AMD Ryzen 5 3600 serisi ve AMD RX 5700XT'den yana kullandım. Ve sonunda dedim. İşte bu aradığım bu. Ekran kartı ve işlemci diğer sisteme gore yine fazla ısınsa dahi droplar yaşamıyorum. Darboğaz denen illetten kurtuldum. AMD'yi artık stok fanla kullanabiliyorum. İyi ki tercihimi bu sistemden yana yapmışım dedim. O son bıraktığım AMD'den eser kalmamış yepyeni ve canavar diyebileceğim bir şey gelmiş. Şu an mutluyum ve sizlere bunları yazmak istedim. Okuduğunuz icin teşekkurler
AMD Sisteme Geri Donuş: Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- AMD Sisteme Geri Donuş: Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT
-
23-09-2022, 14:03:20Bundan yaklaşık 9 sene once AMD Phenom II x4 965 Black Edition ile AMD seruvenine geciş yapmıştım. O zamanlar cekirdek muhabbetleri donuyordu. Ben de bundan nasibimi almıştım. AMD Phenom II x4 ve Powercolor Radeon HD6870 ekran kartım vardı. Her şey iyi gidiyordu başlarda. Coğu oyunu yuksek kalitede oynuyordum. Lakin aradan birkac sene sonra işlemcinin stok fanı ve sonradan almış olduğum işlemci fanı bozulmuştu. Daha doğrusu duzgun soğutamıyordu artık. CS GO ilk cıktığı zaman o rastgele silah yarışı modunda kasmalar, droplar olmaya başlayınca sıcaklık programını actım baktım işlemci cayır cayır yanıyor. Herkesin ortak eleştirisi AMD ısınıyordu. Ben dedim tamam yeter artık. Intel işlemciye ve Nvidia karta geciş yaptım. Intel stok fanla gayet iyi soğutuluyordu. Nvidia'da hata yaptığım tek nokta tek fanlı referans modeli diyebileceğim ASUS TURBO GTX1070 almam oldu. Her şey iyiydi bunda da daha sonra gurultu ve sıcaklık problemleri yaşamaya başladım. İşlemci de i7 4790 son zamanlarda Full HD'de darboğaz yapmaya başlamıştı.
AMD'yi terkedeli 6 sene olmuştu. Ben yeni sistem toplayacaktım. Tercihimi AMD Ryzen 5 3600 serisi ve AMD RX 5700XT'den yana kullandım. Ve sonunda dedim. İşte bu aradığım bu. Ekran kartı ve işlemci diğer sisteme gore yine fazla ısınsa dahi droplar yaşamıyorum. Darboğaz denen illetten kurtuldum. AMD'yi artık stok fanla kullanabiliyorum. İyi ki tercihimi bu sistemden yana yapmışım dedim. O son bıraktığım AMD'den eser kalmamış yepyeni ve canavar diyebileceğim bir şey gelmiş. Şu an mutluyum ve sizlere bunları yazmak istedim. Okuduğunuz icin teşekkurler.