Cihazı yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. İlk defa inceleme yazıyorum o yuzden hata yaparsam kusura bakmayın.
Oncelikle başlamak istediğim nokta kesinlikle klavyesidir. bayağı hoşuma gitti dokunma hissi, basma hissi ışıklandırmasıda hoş fakat dalga modunda sanki boyle akıcı değilmiş gibi gecişler oluyor o hoşuma gitmedi. Modlardan en iyisi nefes alma modu bana gore. Sıcaklığı ise W, A, S, d tuşlarında cok hissetmiyorsunuz klavyenin ortasında hissediliyor. Klavyeden başlamışken TouchPad ’den devam edeyim. Ben beğenmedim rahat bir kullanımı yok parmağım surtuyor gibi hissediyorum. Eski laptopum HP ’nin ki daha hoştu. Hoparloru ise film ve gundelik işler icin ideal oyunlarda tabii ki kulaklık tercih etmenizi oneririm yoksa odanızın icinden ucak geciyor sanabilirsiniz.

Herkesin eleştirdiği malzeme kalitesine gelecek olursam. Ben o kadar eleştirecek kadar bir kotuluk goremedim. Klavye cevresindeki malzeme sert plastik galiba hoşuma gitti. Parmaklar yağlı olmadıkca pek parmak izi bırakmıyor. Ekran kısmı ise arka tarafı sağlam cerceve kısımları ise plastik. Ekranı koşelerinden tutup bukmeye calıştığımda cok yamulmadı. Alt kapak cok dandik bir malzeme olduğu konusuna katılıyorum. Daha icini acmadım fakat actığımda dikkatli olmazsam elimde kırılacak gibi duruyor.
Not: Henuz ekranın jelatinini sokmedim.
İşlemci kısmına gelecek olursam bilgisayarın driverlerini kurar kurmaz 2 kere ard arda Cinebench R20 testi yaptım. Sonuclar ise boyleydi;
İşlemci sıcaklığı ise 73 dereceyi gecmedi.
Daha sonra guc ayarlarından bilgisayarı yuksek performans moduna getirdim. 50-60 MV bir undervolt yaptıktan sonra tekrar test yaptım. 1800 kusurluk sonucta cihazı dengeli modundan yuksek performansa almayı unutmuştum. Undervolt rehberini bir arkadaş guzel anlatmış buyurun ben de buradan yaptım. Sonuclar ise şoyle;
İşlemci sıcaklı ise 80 dereceyi gordu.
Daha sonra biraz daha zorlayıp 140 Mv undervolt yaptım. Fakat mavi ekran aldım 125 de stabil şekilde ayarladım. 140 olan kısmı 125 olacak.
Yaptığım Cinebench R20 testinde ise sonuclar şoyle;
Sıcaklık Max 83 dereceyi gordu. İşlemci testin yarısına kadar 4.0 GHz calıştı. Testin yarısından sonra 3.6 GHz ile testin sonuna kadar devam etti. Hızı yavaşlatan ayarı bir turlu kapatamadım. O ayarı kapatabilsem galiba 2050 uzerinde puan elde edebileceğim. Sıcaklıklar bu şekilde stres altında 84 dereceyi gecmiyor.
Ekran kartı Monster'ın incelemesinde ki gibi değerleri aldım işlemci PUBG'de 90 ustune cıkmıyor. Ekran kartı devreye girince ısınıyor ama dediğim gibi 90 derece altında seyrediyor. Kendim inceleme cekmedim ama istediğiniz oyun varsa kutuphanemde bulunuyorsa ekleyebilirim.
Bilgisayarın acılma suresi > 9,65 saniye
SSD hızı ise şoyle;
Kendimce Artıları şu şekilde;
- Kasa tasarımı hoşuma gitti cok abartı değil ince ve hafif bir oyuncu laptopu.
- İşlemci ve ekran kartı performansı hoşuma gitti.
- İcerisinde pek cok slot olması 2 tane m.2 bir tane HDD girişi mevcut.
- Klavye kalitesi.
- Film izlerken hoparloru başarılı.
- SSD ’nin performansı soylenildiği gibi.
- Driverların USB ile yollanması gayet hoş bir davranış. Bu gozler CD girişi olmayan bilgisayarın driverlarının CD ile yollandığını gordu.
Eksileri ise şu şekilde;
- Alt kapak icin daha kaliteli bir malzeme kullanılabilirdi.
-Keşke Turbo fan bu kadar ses cıkarmasaydı. Bu konuda Lenovo L340 modelini kıskanıyorum.

- 8 GB RAM ve depolama kesinlikle yetmiyor. Daha sonra ilave edilebilir.
- Adaptoru kalitesiz gibi geldi.
- 3 USB girişi bana yetmiyor tabii kişiye gore değişebilir.
- Cantası sağlam gibi duruyor ama bence cok kaba gozukuyor takınca.
İncelememi okuduğunuz icin teşekkurler. Sormak istediğiniz bir şey olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya calışırım.