oncelikle şunu belirtmek istiyorum 30 tl benim icin onemli bi para değil. ne ben 30 tl yuzunden fakir kalırım ne de aksoy hosting 30 tl ile zengin olur. başımın gozumun sadakası olsun.

konu şu 09/06/2014 tarihinde kendisinin actığı http://www.ytpara.com/vps-vds-hostin...n-9-99-tl.html konu ile 3 adet 10 tl lik vds siparişi verdim. 11/06/2014 tarihinde 1 tanesi hazırdı. o sırada konusunda da kimse ulaşamadığını destekten de skype dan da ozel mesajdan da donmediğini soyluyordu herkes. ben daha skype dan eklememiştim bile. o sırada 2 tane ticket acmıştım ve cevap bekliyordum. hicbir acıklama hicbir geri donuş yoktu. ben bu anlarda bile hep dedim ki kendisi yenidir sakin olun geri doner elbet ama yaptığı işte en onemli tarafın muşteri desteği olduğunu defalarca belirttim yine de donuş olmamıştı.

13 veya 14 haziranda skype dan bana mesaj attı abi konuşabilir miyiz diye, soyle dedim, yok dedi sesli konuşalım. işlerim varken belki bir acıklama yapar duşuncesiyle actım. bana dedi ki:
- abi sen bu işlerde tecrubeli birisin galiba bana şu youtube işini oğretir misin? cok guzel paralar donuyormuş benim haberim yoktu falan filan.

neyse sorduğu sorulara cevap verdim. konuşurken iyi birine benziyordu. benim vds ler icin ;

-abi biz 10-20 kişi beklerken bir anda 100 un uzerinde başvuru aldık. kaldıramadık.yeni server aldım turkiye uzerinden şimdi onunla uğraşıyorum senin serverları da ordan vericem.

bi speedtest goruntusu gonderdi. 2 gbit upload olan bi makina almış. teamviewer dan ekranını paylaştı abi bak uğraşıyorum falan diye. o sırada ben neden kimseye donmediğini sordum. ya birileri sırf eleştirmek icin mesaj atıyor falan dedi. bak mesela dedi mesajları gosterirken farkettim ki gonderilen ozel mesajları okumamış bile daha.

@Incubus ile konuşup *** uzerinden mesaj attırmıştım. o duruyor. benim actığım ticketlar duruyor. ytpara uzerinden gonderilen ozel mesajlardan 6-7 tanesi duruyor. bu ne dedim. ya kimseyle tartışmamak icin pek bakmıyorum falan dedi. şu sunucuyu halledince hepsini cevaplıcam falan filan. gozumun onunde eksik kalanlardan birkac sunuyu hazırladı. mesajları okudu bazılarına cevap verdi. en son benim sunucuları hazırladı.

-ya dedi senle bu işi yaparsak tutarsa bu sunucuları sen omur boyu kullan feda olsun, sen sadece bana yardım et dedi.

yalan yok o sırada ben de kendisinden bişeyler oğrendim. dedicated server araştırması yapıyordum. sağolsun sorduğum sorulara cevap verdi. ona bi tane sağlam server hazırladık ve botlardan birini kurduk vds ye. ama vds de denemeler yaparken upload yapılmadığını keşfettik. download hızının da cok duşuk olduğunu gorduk. botdan kaynaklı olabilir diye bot sahibiyle irtibata gectik kendisi birkac ayar yaptı ve upload yapmaya başladı.

sorularını cevaplıyordum ama aynı zamanda benim de işlerim olduğundan dolayı onlarla da uğraşıyordum. o orada youtube işini oğrenmeye calışırken 10-15 dk da bir soruları oluyordu yardımcı olmaya calışıyordum elimden geldiğince.

bunları yaparken aksoy hosting firmasının ufuk aksoy adına kayıtlı ama yoneten kişinin yani konuştuğum kişinin farklı biri olduğunu oğrendim işleri yoneten kişi oymuş.bi arkadaşının ustune kayıtlı imiş herşey. kendisi yurtdışında yaşadığı icin burdaki evrak işleriyle pek uğraşmak istememiş aynı zamanda da daha onceden bu konuda da bi yerde sıkıntısı olduğu icin farklı bi isimle işlemlerini yapmış. gerekli bilgiler istenirse onları da sağlarım. skype goruntulerini de paylaşırım.tabi adminlerle sadece. burda amacım kimseyi rencide etmek veya arkasından konuşmak değil. sadece AksoyHosting ile calışılmaması gerektiğini anlatıyorum.

benim sunucular teslim edildiği icin foruma girdim ve konuya birkac saat sonunda sunucularımı teslim aldığımı ve arkadaşın bundan sonra daha fazla ilgi gostereceğini falan yazdım.

bi sonraki gun oldu vds lere girdim deneme yapmak icin vds ler upload yapmıyordu :S sorduğumda verdiği cevap ayarları yeni yapıyorum 1-2 gune duzelir daha stabil olmadığı oldu. o sırada ben konuyu araştırdım cunku normalde speedteste baktığımızda guzel up/down rakamları gosteriyordu. uplaod yapmaya gelince % 0 da kalıyordu. forumlarda bu konu superonline internet yuzunden olduğu falan yazıyordu. kendisine sordum bu konuda cevap vermedi. farklı dns ler falan denedim olmadı. aldığımız bot sahibiyle tekrar irtibata gectim ve yaptığı şeyleri sordum. soylediklerini yaptım yine duzelmedi.

bu sırada arkadaş youtube işine başlamış bi sonraki gun bana onlardan bahsetti. soruları vardı yine yardımcı oldum. benim vds ler hala duzelecek. ondan sonraki gun mesaj attım donuş yok

bekledim ve sonraki gun muhtemelen 19 veya 20 sinde iade istedim haklı olarak. akşam donuş yaptı paypal verir misin diye paypalım yok dedim. sen nerden yaptın alışverişi dedi. eft yoluyla olduğunu soyleyince tamam abi 24 unde salı gunu gonderirim dedi. carşamba gunu hala bişey yoktu ben de dun salıydı dedim. 5-6 saat sonra abi uyuyordum tr hesabımda para yokmuş hesaba gecmesini bekliyorum gecince gondericem dedi. perşembe yok cuma yok. ben de cuma akşamı pazartesi 12 ye kadar sure tanıdım. demekki boyle konuşulması gerekiyormuş dedim kendi kendime, dun gece tekrar hatırlattım:

[02:27:59] son bhulut: 9 saat kaldı yaklaşık, 30 tl sinde değilim, iş yapılacak adam var bir de iş yapılmayacaklar var. bana yok şoyle oldu boyle oldu falan deme.3 haftadır hicbir sorunu halledemiyorsan demek ki sıkıntı sendedir. yapamayacağın işe kalkışmayacaksın. ben de sandım ki bu cocuk iyi birine benziyor belki ilerde bişeyler yapabiliriz. neyse hayırlısı boyleymiş.
[02:28:38] Aksoy Hosting: kotu birisi olmam TR de ki DNS problemi ise hic sorun yok abim
[02:28:49] Aksoy Hosting: yarin paran gelir sende tehditlerini savurmaktan vazgecersin
[02:28:59] Aksoy Hosting: hic birine cevap vermedim muhabetimizden dolaiy
[02:29:03] Aksoy Hosting: zorlama beni abi
[02:29:23] son bhulut: ya kardeşim bir de zeytinyağı gibi uste cıkmaya calışma
[02:29:29] son bhulut: zorlama beni ne demek la
[02:29:41] son bhulut: ???
[02:29:44] Aksoy Hosting: zorlama beni demek geri iade istedin
[02:29:46] Aksoy Hosting: odemen yapilacka
[02:29:49] Aksoy Hosting: hakaret etmeyi birakipo
[02:29:52] Aksoy Hosting: odemeni bekle demek
[02:29:54] son bhulut: salı gunu yapılacak dedin
[02:30:06] Aksoy Hosting: yapilmadi TR de para yoktu buradan para attim
[02:30:07] son bhulut: bişey diyorsan arkasında dur