Uzun zamandır yeni bir sistem hayali kurarken bugun o hayalimi gercekleştirdim. Bugun Vatan Bilgisayar'ın indirim gunu olması avantajıylı birlikte birkac eksik parca olsada sistem genelini topladım. Eski kullandığım sistemde PSU mevcuttu yeteceğini duşunduğum icin yeni bir PSU almadım. Şimdi yaşadığım birkac sorunu anlatayım.
Anakartı kasaya monte etmeden once kasa kitapcığına gore gerekli vidaları kasa icine yerleştirdim. Ardından anakart arka baraketini kasaya taktım. Ve sonra anakartı kasa icine yerleştirmeye calıştım fakat ne yaptıysam hic bir vida yeri anakart ile denk gelmiyor, baraketi yanlış mı taktım dedim( imkansız bişey oda) cıkartıp tekrar taktım, tekrar denedim genede vida yerleri denk gelmiyor. Elimden gelicek birşey olmadığını duşunerek baraketi cıkartıp oyle monte ettim.
Onceki sistemden PSU mevcut olduğunu soylemiştim. Bu sorun beni yeni PSU almaya mecbur etti. Şuan almadım ama maaşı alana kadar idare edeceğim.
Sisteme şuan ekran kartı dahil etmedim. Hem butce meselesinden dolayı hem başka sebeplerden oturu. Ay sonunda veya ay başında linkte ki kartı alacağım.
MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1050 2G 128Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı
Sistemi ozetliyecek olursak;
İntel Core İ5 6500 3.2 GHz MSİ B150M Bazooka Corsair Vengaence 8 GB 2400 MHz CL 14 Samsung 750 Evo 250 GB Zalman Z3 Plus Gigabyte 420W PSU Samsung S22F350FHMXUF 5ms 60Hz