Kartın satın almadan once ceşitli platformlarda cok ısındığı ve sesli calıştığına ilişkin bircok yorum vardı. Lakin fiyatı gorunce kacırmak istemedim ve satın aldım. Kart gelir gelmez de hemen test ettim. Kısaca test yontemimden bahsetmem gerekirse; 3 fanlı bir kasada FurMark programı ile tam yuk altında gercekleştirdim.
Kartın on yuklu ayarları ile yaklaşık 1 saat boyunca yaptığım testte fanlar %50'de iken Max 88 dereceyi gordu ve orada sabit kaldı. Fanların sesi ise son derece normaldi ve sessizdi. Hatta bir ara acaba calışmıyorlar mı diye de duşundum.
Fan hızlarını ASUS GPU Tweak 2 yazılımı ile %100'e aldım. Sıcaklık 68 dereceye kadar duştu ve orada sabit kaldı. Lakin fanlar inanılmaz derecede sesli calışıyorlar. Cok cok ciddi bir ses. Kulaklık ile oyun oynamıyorsanız katlanılabilecek bir ses değil.
ASUS bu kart icin 95 dereceye kadar sıkıntı yok demiş. Teknik olarak oyle olabilir ama kart ısındığı icin bir miktar throttle (ısıya bağlı performans kaybı) yaptı. Oyun icerisinde bu performans kaybı kac FPS'ye tekabul eder bilmiyorum.
Ozetle; GTX 1660 Ti'ın bu modelini almayı duşunenler varsa bu sıcaklık ve ses değerlerini goz onunde bulundurabilir.