Urun koli icinde geldi. Ancak koli urunun kutusundan buyuktu ve baloncuklu naylon ile korumaya alınmadığı icin MediaMarkt benden bir eksi puan aldı.
Urun Aras kargo ile geldi. Kutu uzerinde hasar yoktu. Urunun kendi kutusunda hasar yoktu. Aras kargonun ilk defa yıpranmadan urun getirdiğine şahit oluyorum.
Kulaklığın kendi kutusunda 2 adet koruma bandı var. Biri ic kutu ile dış kılıf icin yapılmış. Diğeri ise urunun kullanım koruması icin yapılmış. Bu bir artı mı bilmem ama guven verdi acıkcası bana.
Asıl konumuza donelim şimdi.
Kulaklığa gelen ses kalitesi bence cok guzel ve gayet başarılı. Bu sebeple benden artı kazandı.
Kulak yastığı rahatlığı ve derinliği yeterli geldi bana.
Ancak suni derinin etkisi yuzunden nemlenme veya yağlanma gibi bir his oluyor yastık yuzeyinde elinizle kontrol ettiğiniz zaman. Suni deri ile alakalı bir durum olduğu icin eksi puan vermek icimden gelmiyor.
Kulak yastığının yalıtımı ust duzey olmasa da en yuksek ses seviyesinde ciddi bir yalıtım goruyorum sessiz bir ortamda. Bu sebeple benden artı kazandı.
Kulaklığın pasif gurultu engelleme yapısı yeterli gibi. Dışarı yansıyan sesi plastik yeterince kesiyor gibi. Dışarıdan gelen sesi bence olması gereken seviyede kesiyor. Bu sebeple artı kazandı benden.
Kafa bandı bence ust duzey olmasa da rahatlığını gosteriyor. Bu sebeple benden artı kazandı.
Kulaklık esnekliği az. Yaptığım kullanım deyiminde kafaya takma ve cıkarma işlemi icin gerekli esnekliği veriyor.
Esnek kulaklıkların kavrama gibi bir başarısı yok bence cok gevşek kaldıklarından. Kafa bandı yapısı sayesinde esnekliği olmasına rağmen kavraması guzel urunlerde yok değil. Bu yapıdaki kulaklık icin yeterli bulduğumdan kaynaklı artı kazandı benden.
Kulaklık kullanım esnasında ne gevşek nede sıkı bir yapısı var. Uzun kullanımda rahatlık konusunda sıkıntı olacağını duşunmuyorum. Kullanım esnasında kulaklık kullandığınızı surekli hissettiren bir etken var. Ben kulaklığın biraz daha sıkı olmasını isterdim acıkcası. Artı vermek konusunda biraz kararsızım bu sebepten kaynaklı ama negatif bir etken olmadığı icin artı veriyorum.
Kulaklık kablosu cok kalın değil. Kalınlığı bence guzel. Jak ayırıcı ile birlikte ciddi bir uzunluk sağlıyor. Bilgisayar kasasını masadan uzak konumda tutanlar icin iyi bir durum.
Kulaklık dışarıda mobil cihazlar uzerinde kullanıma uygun olduğu icin ana kablonun uzerinde bir tane jak var.
Ana kablonun uzerindeki kontrolcu yapısı yeterli gibi. Ses acma tekerleği başarısız değil. Tekerlek donuşu ne cok sert nede cok gevşek. Olması gereken yapıda bence. Ancak mikrofon kapatma, acma anahtarı kalitesiz geldi bana. Bu sebeple cok fazla kullanım yapılmaması lazım bozulmaya musait bir yapısı var gibi.
Genel olarak başarılı bir kablo yapısına sahip ama o mikrofon anahtarı yuzunden puan vermeden geciyorum.
Mikrofon beni cok tatmin etmedi.
Bilgisayar kullanımında Windows uzerinden kontrol edebildiğimiz mikrofon bası 0 olsa dahi mikrofon ses seviyesi %50 den sonra dip sesi mevcut olurken %70 ve sonrasında kendini net bir şekilde gosteriyor.
Mikrofonun uzunluğu cok iyi. Dudağın dibinde bitiyor.
Mikrofonun takıldığı kulaklığın uzerindeki jak yuvasına mikrofonu takınca mikrofon oynuyor. Oturma sesi gelse de bu oynama normal değil.
İndirimle 300 TL ye aldığım bir urun olabilir ama gercek fiyatı 500 TL uzeri olan bir urunun mikrofonunun dip ses yapması ve mikrofonun yuvasında oynaması beni uzdu.
Yaşadığım sorunları aktarıyorum şimdi.
Jak ayırıcı ile kullanımda kulaklığa gelen ses karşı tarafa gidiyor. Ses kaydedicisi ile yapılan kayıtta kulaklığa gelen ses kayıt oluyor.
Yazılımsal bir sıkıntı olduğunu duşunerek mikrofonu cıkartıp oyle test ettim. Discord uzerindeki iletişimde ve ses kaydedici uzerinde sorun devam etti.
Sonra mikrofon kapatma anahtarı ile mikrofon takılı ve takılı olmadan kapattım. Yine sorun devam etti.
Jak ayırıcı kablo mu etken oluyor diye onu kullanmadan sadece ana kabloyu taktım kulaklık girişine. Bu şekilde ses kaydedicisi uzerinde ve Discord uzerinde kulaklığa gelen ne kayıt oldu ne de Discord uzerinde karşıya gitti.
Kulaklık ses seviyesini kulaklık anahtarı uzerinden ve Windows uzerinden kapatmama rağmen jak ayırıcı ile kullanımda mikrofon takılı olduğunda ve olmadığında sorun yine devam ediyor.
Aynı işlemde mikrofon anahtarından mikrofonu acıp kapatsam da sorun devam ediyor.
Mobil cihaz uzerinde kullanımda mikrofonda kesilmeler oluyor konuşma esnasında.
Mobil cihaz uzerinde kullanımda kulaklığa gelen ses karşıya gitmiyor şu an icin.
Kulaklık uzerindeki mikrofon yuvasına mikrofonu takıp oturma sesi gelse de mikrofonun oynaması bence bir sorun. Diğer kullanıcılarda var mı bilmiyorum. Bu benim aldığım urunle alakalı olabilir. Benim dışımdaki kişilerde aynı durum mevcutsa bu hic hoşuma gitmedi. Bu oynama mikrofon kalitesini etkilerken zamanla yuvanın bozulmasına ve jak yapısının bozulmasına sebep olacağını duşunuyorum.
Bu urunun kulaklık direnci kac bilmiyorum. Bu sebeple bilen biri yazabilir mi?
Jak ayırıcı ile kullanımda 100 Ohm uzerini goruyorum bilgisayardan.
Jak ayırıcı olmadan kulaklıktan ses cıkışı alabilmek icin kullandığımda ise 51 Ohm ile 100 Ohm arasında olduğunu goruyorum bilgisayarda.
Urunu kutusuna kaldırdım.
Bu arada sadece masaustu bilgisayarımda denemedim. Sahip olduğum laptop uzerinde denedim ve aynı durum onda da gecerli.
Bilgisayara format atıp oyle denemeyi duşunuyorum. Duzelme olacağını sanmıyorum ama bir umuttur diyerek yapacağım.
Pazartesi gunune kadar bilgisayar uzerindeki kullanımda değişme olmazsa servis yoluna gidecek mecbur kutuyu actığım icin iade alınmayacağından.
Yazılımsal bir sorun yaşıyorum desem aynı sorunu iki cihaz uzerinden yaşamam.
Donanımsal bir sıkıntı olduğu cok net.
Sizlerin yorumlarını ve cozum yontemlerinizi bekliyorum.
Stereo karışımı kapalı ve acık olarak denedim. Bununla alakalı bir cozume ulaşamadım. Bu yuzden bununla alakalı bir cozum yontemi soylemeyin.
Not: Tum HyperX Cloud Silver urunleri sorunlu demiyorum. Bana gelen urunde sorun olduğunu soyluyorum.
HyperX Cloud Silver kulaklığı kotulemeye veya karalamaya kalkacak arkadaşlar kesinlikle yorum yapmasın.