Henuz birkac aydır kullanıyor olduğum Kingston HyperX Cloud II hakkındaki yorumlarımı ve goruşlerimi sizle paylaşmak istiyorum. Şimdiye kadar Razer Kraken T.E., Arctis 3-5, HS 50, HS 60 gibi bazı guncel sayılabilecek modelleri de denedim. Ufak bir kıyaslama yapmakla başlayayım. Neredeyse 5 yıllık bir model olmasına rağmen hala oldukca iyi satan bir kulaklık. Bence bunun temelinde yayıncılar ve Espor furyası yatıyor. Her yerde -ozellikle CS:GO kitlesinde- gormek mumkun bu modeli. Ama neden Cloud II? Bunu anlamış değilim. Acıkcası bu fiyat aralığında kullandıklarım arasından konfor olarak en başarılı bulduğum model Arctis serisi benim. Kafayı sıkmayan ve terletmeyen bir model. Ses performansı olarak da (oyuncu kulaklıkları arasından, bu fiyata muzik icin cok daha başarılı kulaklıklar var) Corsair HS 60'ı beğenmiştim. Cevresel ses performansı olarak ise Kraken T.E.'yi secebilirim sanırım. Ama bunların hepsini orta noktada buluşturduğu icin Cloud II de kotu bir tercih değil bence.

Biraz da artılarına ve eksilerine bakacak olursak zengin kutu iceriği memnun edici. Kumaş pedler konfor icin guzel bir secenek, taşıma kılıfı ise yolculuklarda da kullanma imkanı sunuyor. Yine de kutudan ucak adaptorunu kaldırmışlar ve kopuk kutulama yerine plastik kutulamaya gecmişler.
Surprizbozan: Kutulama

Onun dışında eksi olarak soyleyebileceğim dip ses sorunu var. Ses kartı kaynaklı olarak kulaklıkta herhangi bir ses calmıyorken alttan bir dip ses geliyor ancak guncel modellerde de (HS 60 gibi) bunu gormek mumkun. Sanırım soyleyebileceğim en buyuk eksi de bu. Ayrıca kafa bandının biraz daha uzun olmasını tercih ederdim. Benim başıma tam oturuyor ama uzun sureli kullanımda biraz sıkabiliyor. Kraken T.E gibi az daha geniş olmasını yeğlerdim. Yine de cok sorun teşkil etmiyor benim icin.

Ben cok aramasam da kulaklığın herhangi bir yazılımı bulunmaması da bir eksi olarak değerlendirilebilir.

Mikrofon kalitesi olarak ise oyun oynamak icin "yeterli" bir mikrofonu var evet ama gunumuz modellerinde (HS serisi haric, onların mikrofonunun da bundan farkı yok. Hatta Cloud 2 bence bir tık daha onde.) cok daha temiz ses kaydeden mikrofonlar gorebiliyoruz. Ana kriterlerden biri mikrofon ise başka kulaklıklara yonelmekte fayda var.
Surprizbozan: Cloud II

Ses kartı olarak ise ben memnun kaldığımı soyleyemeyeceğim. Hatta iyi bir anakarta sahipseniz bunun yerine Cloud Alpha modelini tercih etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca gunumuzde coğu kulaklıkta tekerlekli ses ayarı bulunuyor. Bundaki tuşlarla ayar yapmak biraz daha zor.
Surprizbozan: Ses Kartı

Ozetleyecek olursam Cloud 2 ilk piyasaya cıktığında gercekten iyi bir modeldi, bence hala da alınabilir. Evet, pişman etmez ama fiyatının 700 TL'ye dayandığını varsayarsak daha alınası modeller de yok değil gunumuzde. Burada secim kullanıcıya kalıyor.
Zaman ayırıp okuduğunuz icin teşekkur ederim, iyi Sosyal'ler