Almadan once cok araştırdığım, hatta monitorun hakkında Turk kullanıcı yorumu az olduğu icin Rusya'daki satış sitelerindeki yorumları cevirerek aldığım monitoru bugun artıları ve eksileriyle anlatmak istiyorum. Monitoru alalı 4 hafta olduğu icin bu kısa sureli bir inceleme olmuş olmayacak. Lafı daha uzatmadan artıları ve eksileriyle monitorden bahsetmek istiyorum

Artıları
+ IPS panel olması. TN panel olan eski monitorum ile arasında cok ciddi bir renk farkı var.
+ Monitor buyuk. 18.5 inch bir monitorden gecen birisi icin oldukca buyuk geliyor. Alışması birkac gunumu aldı diyebilirim.
+ Benim gibi AMD kullanıcıları icin FreeSync desteği var.
+ Monitor 75 Hz. 60 Hz ile dağlar kadar fark olmasa da, anlaşılabilecek fark var.
+ TN panel olan eski monitorum de odama gelen guneş ile oyun oynamak işkence oluyordu. Bu monitor ile buna ilac oluyor diyebilirim.
+ Oldukca şık bir monitor. Cerceveleri gercekten cok ince.

Eksileri
- Monitorun en buyuk eksiği icinden HDMI kablosu cıkmaması. Acer'in diğer serilerinde de aynı durum var. Ayrıca icinden cıkan VGA kablosu ile en fazla 60 Hz alabiliyorsunuz.
- Monitor sağ ya da sola dondurulmuyor. 5 derece one, 15 derece de arkaya ayarlanabiliyor.
- Hoparlor yok.
- Monitorden gunluk kullanım esnasında cıt sesi gelebiliyor. Daha sonra monitorun arka plastiğine hafif bir temas uyguladığımda da gelebildiğini fark ettim. Bunu eksi olarak nitelendirmemin sebebi eski monitorum de boyle bir şeyin olmaması, yoksa surekli olmadığı icin alışabildiğim bir durum.
Monitorun birkac fotoğrafı

Sonuc: Eğer benim gibi giriş seviyesi bir ekran kartına sahipseniz, sadece rekabetci oyunlar oynamayıp film izlemek icin de bir monitor arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. 4 hafta once aldığım fiyat olan 759 TL icin tam bir F/P urunu. Monitore puanım 8/10.