Eskişehir ’de ikamet eden İbrahim Yuksel isimli vatandaş, 58 yıl boyunca gunde 20 bardak cay ictiğini soyledi. Tiryakiliği ile dikkat ceken Yuksel, gectiğimiz gunlerde ABD ’li bilim insanlarının, 2006-2010 tarihleri arasında 500 bin kişiyi takip ederek yaptıkları calışmalara atıfta bulundu. Araştırma sonunda her gun cay icen kişilerinin olum riskinin icmeyenlere gore yuzde 9 ila 13 daha duşuk olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatan Yuksel, bu haberi cay dağıttığı esnada gorduğunu anlattı. 65 yaşındaki kıraathane işletmecisi İbrahim Yuksel, sağlığının gunde 20 bardak cay icmesine bağlı olduğunu cevresine kanıtladığını belirtti. İHA ’nın haberine gore; sağlığını caya borclu olduğunu haberden once bircok kez dile getirdiğini, fakat kanıtlayamadığını ifade eden Yuksel, paylaşılan haberle bu durumu ispatladığını soyledi. Konuyla ilgili konuşan İbrahim Yuksel, iyi cayın sağlıklı olduğunu ifade etti. Surekli cevresine cayın faydalarını anlattığını belirten Yuksel, “Ben bunu surekli soyluyorum. Cay insan omrunu uzatır, kalbi iyi calıştırır. Ama bana inanmayan, hatta bana karşı fikir belirtenler vardı. Ben sabah iki-uc bardak cay iciyorum kendime geliyorum. En az gunde 20 bardak cay iciyorum. Her zaman soylerim cay insanı dinc tutuyor.” diye konuştu. Eskişehir ’de 58 yıldır gunde 20 bardak cay icen tiryaki ViDEO Tecrubeli tiryaki İbrahim Yuksel, kaliteli cay seciminin onemine değinerek, "Cay yok mideyi ağrıtıyormuş, yok başı ağrıtıyormuş onlar bence hikaye. İyi cay icersen bu sorunlar olmaz. Ben yıllardır iciyorum, bu sorunlardan hicbiri olmadı. Ben cayın faydalarını cok kez anlattım, ama beni ciddiye almadılar. Şimdi de bu araştırma haberini gorduk, herkes bana hak vermeye başladı. Ozellikle sallama caylar bu soylenen rahatsızlıklara neden olabilir, ben gercek cayı her zaman tavsiye ederim.” dedi.