tarif www.say7.info dan alındı



500gr.-balık file
400gr.-ekmek (halk ekmeği gibi)
200gr.-kuru soğan
500gr.-sut
150gr.-kaşar peyniri
maydonoz,dereotu
tuz,karabiber
sıvıyağ


1. soğanları kesiyoruz

2.balıkları da kesiyoruz

3. dereotu ve maydonoz da kesiyoruz

4.kaşar peyniri rendeliyoruz.

5.balık,soğan,dereotu,maydonoz,tuz ve karabiber karıştırıyoruz.

6.ekmek kesiyoruz (kalınlığı yaklaşık 2 cm.)

7.ekmekleri suta batırıyoruz ve yavaş sıkıyoruz(fazla olan sut suzulsun).

8.ekmekleri yağlı tepsiye diziyoruz.

9.ekmeklerin ortasına bastırıyoruz boşluk acılsın.

10. boşlukları balıkla dolduruyoruz.

11.ustune mayonez suruyoruz ve fırına koyoruz.fırın 180 derecede.40-45 dakika pişiritoruz.

12.ustune kaşar peyniri serpiliyoruz ve geri fırına koyoruz.5-7 dakika daha pişiriyoruz.