Sufle fırından cıkar cıkmaz servis yapılmalı yoksa sufle sonuyor

Pırasaları ince ince kıyın. Yağı tavada ısıtıp, pırasaları ekledikten sonra orta ateşte 2-3 dakika karıştırarak sote yapın. Suyu tavaya ekledikten sonra ısıyı azaltıp 5 dakika kadar ateşte ağır ağır pişirin.

Cevizleri mutfak robotunda kıydıktan sonra pırasa karışımını da ekleyip robotta pure haline getirin. Daha sonra bu karışımı başka bir kaba aktarın.

Onceden karıştırdığınız yumurta sarısını, baharatları ve yoğurdu purenin uzerine dokup tuz ve biber ile tatlandırın.

* 1.5 su bardağı kıyılmış pırasa
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/4 su bardağı su
* 1/4 su bardağı ceviz
* 2 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
* 2 yemek kaşığı karışık baharat
* 2 yemek kaşığı yogurt
* tuz ve biber

Ayrı bir kapta yumurta beyazını, yumurtalar beyazlayıp kabarıncaya kadar cırpın. Mikser arkasında iz bırakmalı. Beyaz yumurta kopuğunu pırasalı karışımın ortasına dokun ve tabağın kenarlarından karışımı alıp yumurta beyazının uzerine katlayarak beyazı yedirin. Suflenin kabarmasını ve pişmesini sağlayan, bu kopuk halindeki yumurta beyazı olduğu icin cok karıştırarak sonmesine izin vermemeniz cok onemli.

Fırında ısınmış sufle kabını yağladıktan sonra, karışımı kaba boşaltıp onceden ısıtılmış 250 derece fırında 35-40 dakika pişirin. İlk yarım saat boyunca fırının kapağını acmamanızda fayda var. Suflenin pişip pişmediğini ortasına bıcak ya da kurdan saplayarak kontrol edebilirsiniz.

Fırından cıkarır cıkarmaz servis yapın