Ispanakları haşlıyoruz ve suyunu suzuyoruz. Robotta pure haline getiriyoruz

400-500 gr. Ispanak
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
2 pk. Krem şanti

Başka bir kapta yumurta ve şekeri mikserle cırpıyoruz. Ispanak ve sıvıyağı ilÂve ediyoruz. Karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozunu ve unu ekledikten sonra tekrar karıştırıyoruz.
Margarinle yağlanmış kalıba dokuyoruz ve onceden ısıtılmış fırına veriyoruz (180°C) ve kabarana kadar pişiriyoruz.
Krem şantiyi hazırlıyoruz ve keki ortadan ikiye boldukten sonra bir kısmını ortaya, diğer kısmını kekin uzerine suruyoruz. Hindistan cevizi serpiyoruz ve dolapta biraz beklettikten sonra servise sunuyoruz.
Afiyet olsun !