
alıntıdır
MALZEMELER
50 gram kıyma
1,5 corba kaşığı koftelik bulgur
1 cay kaşığı kırmızıbiber
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı margarin
1 adet arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı salca
1 cay bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞ TARİFİ
Kıyma, birbucuk corba kaşığı koftelik bulgur, 1 cay kaşığı kırmızıbiber ve 1
cay kaşığı tuzu macun haline gelene kadar yoğurun. Nohut buyukluğunde
parcalar koparıp, yuvarlayın,
1 tatlı kaşığı margarini tavada eritin, 1 adet arpacık soğanını yemeklik
doğrayıp, tavada kavurun, 1 tatlı kaşığı salcayı ekleyin, 1 cay bardağı suyu
ilave edin. Kucuk kofteleri tencereye alın. On beş dakika pişirin.
İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave
edin. İnce kıyılmış maydanozla susleyip servis yapın.