Bu konuda Cooler Master CH321'den edindiğim ilk izlenimleri paylaşacağım. Kulaklığı bir suredir kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla Turkiye'de bir tek İtopya satışını yapıyor ve 310 TL gibi bir etikete sahip.
Oncelikle, kulaklık hafif. Yani buyuk ve kaba bir kulaklık icin hafif fazlasıyla. USB ile bağlantı sağlanıyor. Kendi ses kartı var. Gayet sade, siyah bir tasarımı var ve RGB bir Cooler Master logosu ile suslendirilmiş. RGB'yi kapatmanız veya tek bir renge sabitlemeniz mumkun değil. Mikrofonun ucunda kucuk ve cok parlak olmayan bir kırmızı LED mevcut. Cok parlak olmadığından sizi rahatsız etmiyor, hatta fark etmiyorsunuz.
Kulaklığın herhangi bir surucusu yok. Plug&Play dediğimiz tak-calıştır bir şekilde geliyor. Kulaklığın kablosu cıkarılamıyor fakat epey kalın bir kablo kullanılmış. Ayrıca şekillendirilmiş bir kablo olduğundan estetik acısından guzel duruyor. İsteğinizle elinize makas alıp kesmezseniz kabloya kolay kolay bir şey olacağını duşunmuyorum. Uzunluğu da kasası yerde, yanında veya masada olan birisi icin fazlasıyla yeterli.
Kulaklığın arkasında ses tekeri mevcut. Mikrofon acma-kapama tuşu konulmamış. Ses tekeri bir tık zor donuyor. Ele gelmesi biraz zor olmuş. Daha buyuk olabilirdi veya teker daha dışarıya doğru konumlandırılabilirdi fakat fazla kullanmadığım, hep sabit tuttuğum icin bende bir sorun teşkil etmiyor. Sesi Windows uzerinden ayarlamayı tercih ediyorum.
Kulaklığın mikrofonu hakkında konuşacak olursam gercekten cok başarılı olduğunu soyleyebilirim. Cıkarılamayan bir mikrofon kullanmışlar. İstediğiniz yone hareket ettirebiliyorsunuz. Daha once de bahsettiğim gibi ucunda kırmızı bir LED mevcut. Kalitesine gelecek olursak eğer gayet iyi olduğunu soyleyebilirim. Kayıt kalitesini Bird UM1'e benzettim ve o mikrofon 50 Euro'ya satılıyor tek başına. Kıyaslamanız icin de başka kulaklıklardan ornekler vereyim. Arctis 1'den cok cok daha iyi. Arctis 1'in mikrofonu gercekten rezaletti fiyatına gore. Gamepower Medusa ve James Donkey 710'dan da biraz daha iyi. Bu kulaklıkları daha once kullandım ve AudaCity ile aldığım ses kayıtlarını karşılaştırdım. CH321 acık ara farkla en iyisi idi. Medusa ve 710'u buraya koyma sebebim de bu kulaklıkların fiyatına gore gercekten gayet iyi bir mikrofona sahip olmasıdır.
Kulaklığın rahatlığına gelecek olursak oldukca rahat olduğunu soyleyebilirim. Gunde 10 saatten uzun sure kafamda duruyor ve herhangi bir ağrı veya acı yaşatmadı şu ana kadar. Yine de James Donkey 710 bana bir tık daha rahat geldi sanki. Belki ona alıştığımdan da olabilir emin değilim fakat kesinlikle rahat bir kulaklık. PU Leather dediğimiz suni deri yastıklar kullanılmış. Cok yumuşak da değiller cok sert de değiller. Sadece yumuşak diyebileceğim bir sertlikleri var. Parmağınızı kulaklığın yastığına doğru bastırınca hemen dibine ulaşıyor. Yastıklar biraz daha şişkin olsaymış daha iyi olurmuş bana gore fakat dediğim gibi oldukca rahat bir kulaklık. Kafa bandı ise kafanıza gore ayarlanan turden.
Ses kalitesini beğendim. 50mm suruculer kullanılmış. Epey yuksek ses cıkışı var fakat 16 Ohm bir kulaklık olmasına rağmen 710'un maksimum cıkabildiği ses duzeyine cıkamıyor. Yine de diğer kulaklıklara kıyasla, mesela Arctis 1'den cok daha fazla ses verebiliyor. Yine de surekli son ses muzik dinlenecek bir kulaklık değil. Bir sure sonra sesin şiddeti/yuksekliği kullanıcıyı rahatsız edebilir.
Malzeme kalitesine gelirsek aşırı bir sağlamlık hissi verdiğini soyleyemeyeceğim. İnsan gibi kullanılırsa hicbir şey olacağını duşunmuyorum fakat kaba kullanmaya gelmeyebilir. Orta derecede bir sağlamlığı var.
Ses yalıtımına değinirsek dışarıya oldukca az ses verdiğini soyleyebilirim. Her şey son seste Devil May Cry 5 - Devil Trigger dinledim ve kulaklık kafamdayken bir kayıt cihazını farklı pozisyonlarda etrafımda dondurdum. Kayda oldukca duşuk seviyede bir ses yansıdığını soyleyebilirim son seste bile.
Kulaklığın dışarıdaki sesleri nasıl kestiği hakkında konuşacak olursak eğer, bu konuda James Donkey 710 kadar iyi olmadığını soyleyebilirim. Dışarıdaki sesleri bir tık daha fazla duyuyormuşum gibi geldi bana. Herhangi bir medya calmıyorken kendi sesimi daha yuksek duymaya başladım 710'a kıyasla. Ben arkadaşlarla konuşurken kendimi duyamayıp bağırdığım icin biraz sıkıntı cıkabiliyordu eskiden fakat bu kulaklık ile en azından kendimi biraz duyduğumdan sesimi dengeleyebiliyorum artık.
Bu kulaklığa puanım fiyatını da goz onune alınca 10 uzerinden 8 oluyor. Bundan 150 TL daha pahalı satılan Arctis 1'den daha iyi bir kulakık olduğunu soyleyebilirim. Mikrofon kalitesi de bircok kulaklıktan daha iyi olduğunu duşunuyorum. Hem bu fiyat aralığında hem de biraz daha ust bir aralıkta. İleride bir deneme kaydı eklemeyi planlıyorum bu incelemeye.
Bana gore başka kullanıcılar icin sadece iki eksisi var bu kulaklığın, mikrofon icin bir ac/kapa tuşu bulunmaması ve RGB'yi yonetmek icin veya ekolayzır ayarı yapmak icin herhangi bir yazılımı bulunmaması.
Eğer bu eksiler sizin icin onemli değilse, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kulaklık gibi gozukuyor. Ben sadece Discord uzerinden iletişim kurduğum icin Discord'un ayarlarından klavyemde kullanmadığım bir tuşu mikrofonu susturma/acma tuşu yaptım ve iki yıldır bu şekilde kullanıyorum butun kulaklıklarımla. Bu yuzden benim icin herhangi bir sorun oluşturmuyor bu durum. RGB'yi de yonetememek sorun değil benim icin cunku cevre birimlerimdeki RGB ışıklar da surekli donuyor. Yani benim sistemime uyumlu oldu kendisi.
Şu an bu incelemede soylediklerim tamamen kulaklığın bende oluşturduğu ilk izlenimlerdi. İleride bu incelemeye bir şeyler ekleyebilirim. Fakat uzun bir sureden sonra herhangi bir ekleme yapmamışsam anlayın ki soylediklerim hala devam ediyor bu kulaklık icin.
İncelemelerime resim eklemekten pek hoşlanmıyorum. İnternetten veya Youtube uzerinden kulaklığın nasıl gorunduğune bakabilirsiniz. Ozur dilerim.
Urunun resmi sayfasındaki linki:

CH321 The CH321 combines comfort and durability into a daily driver that's built for PCs and consoles alike. A suspension headband and padded ear cups provide lightweight comfort and premium sound isolation, while hi-fi drivers offer a level-up in audio, and the PVC cable prevents bends and kinks. Add...

İyi Sosyaller!