Merhaba. Bugun AOC 24G2U adlı modeli Trendyol'dan teslim aldım. Olu piksel vs. gibi bir sorun cıkmadı. Satıcı olarak QP bilişim'den aldım ve olu piksel testi yapmışlardı. Firmaya teşekkur ediyorum. İlk incelemem, amatorce olabilir. Kusura bakmayın. Oncelikle artıları:

IPS panel olması cok iyi renkleri cok canlı. Menusunde FPS oyunları vs. icin secenekler var. Menu gercekten cok ceşitli. Ortaya Crosshair yapabiliyorsunuz ki bu da CS:GO gibi oyunlarda Sniper ile noscope atmanız icin bir avantaj. Malzeme kalitesi cok iyi. Monitor yana dondurulebiliyor, uste ve alta cıkartılabiliyor, capraz bir şekilde yatırılabiliyor. Pivot ozelliği de var. Markası AOC, guven veriyor yani. F/P olarak hem IPS, hem 144 Hz, hem de 1 ms olması cok iyi. IPS panellerin performansı ms konusunda kotu diyorlar, fakat yeni cıkan monitorlerde de artık TN panele yaklaşmaya başladı ve bu monitor hem oyun hem de gunluk hayat (dizi, film) vs. icin en iyi secimlerden biri olacaktır. Icinden Display Port kablosu cıkıyor, ki bu coğu monitorde yok. Arkada 4 tane USB girişi var, biri hızlı şarj fakat aktif etmek icin yazıcı kablosu takmanız gerekiyor. Artı olarak arkada 2 tane daha HDMI girişi, 2 tane kulaklık ve mikrofon girişi, 1 DP girişi, 1 adet de VGA girişi var. (DP ile 144 Hz alabiliyorsunuz.)
Eksi yonleri:

Bana gore tek eksi yonu cercevesiz bir monitor (gercekten cerceve yok gibi) fakat koşelerine cok az bir şey siyahlık eklenmiş. Oyle ayarlanmış, YouTube'daki vs. videolarda gozukmuyor ama dikkatli bakarsanız cercevesiz ama koşelerde hafif siyahlık var. Ama kesinlikle sorun değil, onlar da cok ince.

Alınır mı?

Kesinlikle alınabilecek bir monitor. Oncelikle bayağı incelemeye baktım. Onceden Samsung'un Curved 60-72 Hz monitorunu kullanıyordum. Gercekten 144 Hz akıcılığını belli etti. Valorant, CS:GO gibi oyunlarda bu farkı gordum. Şupheniz olmasın. Bu fiyatlarda bakıyorsanız direkt alın, fakat alacağınız firmaya gondermeden once olu piksel testi yapmalarını soyleyin. Soylemezseniz yapmazlar ve şansınıza olu piksel cıkabilir. Cıkarsa değişim vs. ile uğraşmak zorunda kalırsınız. İyi gunler