alıntıdır
HAMURU İCİN:
1 cay b. sıvıyağ
1 cay b. margarin
1 cay b. irmik
1 tatlı k. kabartma tozu
1 yumurta
1 cay b. portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
3 corba k. pudra şekeri
alabildiği kadar un
İc harcı icin:
Ceviz
Tarcın
Şerbeti icin:
3 su b. toz şeker
2 su b. su
1 su b. portakal suyu
Hamuru icin karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın.Uzerine 1 cay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 cay bardağı eritilmiş margarini,1 cay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırın.Uzerine 10 corba kaşığı tepeleme un ve 1 cay bardağı irmik,3 corba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin.
Hamuru merdane ile acın.Daha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin.Daha sonra hamurların 3 tanesini ust uste getirin.
Hamurların icine 1 adet ceviz ve tarcın ilave edin.Hamurları sarıp rulo yapıp gul şekli verin.Daha sonra hamurları 2 ye kesin.Fırın kabına gul şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edin.Oncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Şerbeti iin tencerye 3 su bardağı sut,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Fırından tatlıyı cıkartın ve uzerine şerbetiilave edin.Poratakl tatlısı şebetini cektikten sonra servis edin.