arkadaşlar yaptım cıtır cıtır oldu evde buram buram kokusu yayıldı.
peynirler rendelenip hazır hale getirilir.borek icin acılacak ortam hazırlanır.
4 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
su
arasına
peynir yada istennilen başka harc
sıvıyağ
ustune
1 yumurta
corekotu
hamur yoğurma kabına un konup ortası acılır.ortasına yumurta tuz 1 su bardağına yakın su konur ve sıvılar iyice karıştırılıp hamur yoğurulmaya başlanır.eğer suyu azsa su ilave edilip ne sert nede yumuşak ikisinin ortası guzel bir hamur yapılır.
sonra hamur 9 tane parcaya bolunur limon boyutunda olacak artan hamur artsın.
hamurlar acılıp buyuk yağlanmış tepsiye dizilir ustune kaşıkla 3 4 kaşık yağ gezdirilir.toplam 5 kat boyle yapılıp en ustteki hamurda yağlanır ve harc serpilir.sonra kalan 4 hamurlarda teker teker acılıp araları yağlanarak tepsinin ust katı da yapılmış olur.sonra 1 yumurtanın tamamı cırpılır ve boreğin son ust katına iyice surulur.bıcakla istenilen şekilde kesilip ustune corekotu serpilir.fırında pişirilir.
afiyet olsun.