Hazırlanışı zahmetli yemesi cok keyifli Kruvasan tarifi.

Tereyağını ocak sıcaklığında yumuşatın.
Strec filmi tezgÂhın uzerine serip uzerine tereyağı yayın.
Elinizle bastırıp tereyağın incelmesini ve duzleşmesini sağlayın.
Tereyağın uzerini Strec filmle kaplayıp donması icin buzluğa kaldırın.
Yoğurma kabına unu alıp maya ve şekeri ekleyin.
Ortasını havuz gibi acıp ılık su, sut, tuz ve şekeri ekleyin.
Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kruvasan hamurunu oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirip, mayalanmasını sağlayın.

,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık sut
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
2,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram tere yağ
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı su

TezgÂhın uzerine un serpip merdaneyle cok inceltmeden hamuru acın.
Actığınız hamurun ortasına donmuş tereyağını yerleştirin.
Hamuru kenarlarından tutup zarf gibi kapatın.
Yeniden merdaneyle bir parmak kalığında acın.
Hamuru tekrar zarf gibi katlayıp tekrar acın.
Actığınız hamuru tepsiye koyup buzdolabında 12 saat bekletin.
Buzdolabından cıkardığınız hamuru ucgen şeklinde kesin.
Uzun kısımdan başlayarak yuvarlayarak sarın.
Fırın tepsisini yağlayıp Kruvasanları dizin.
Oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp kruvasanların uzerine surun.
Onceden ısıtılmış 170 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun