incirli pasta gercekten cok hafif ve cok lezzetli tatlı ozellikle neskafe ile ıslatıldığını duyunca bunu mutlaka denemem gerek die duşundum ve bayıldım
bu tarif dikdotgen borcam kalıba goredir cok buyuk kesilmezse 20 dilim cıkıyor

incirleri yıkayıp bir-iki saat suda bekletin (yumuşamaları icin)sonra kucuk parcalara bolun

şerbet icin 1,5 su bardağı su ile nescafeyi şekeri karıştırın şeker iyice erisin bu şerbeti keki cırpmadan hazırlarsanız kek pişene kadar şeker eriyecektir

kek icin;
8-10 adet kuru incir
3 yumurta
1 su bardağı ceviz-fındık-badem ici hangisini arzu ederseniz ben fındık koydum
1 sb toz şeker
1,5 sb un
yarım caybardağı sut
1 paket kabartma tozu
şerbeti;
1,5 su bardağı
1 yemek kaşığı neskafe
yarım sb toz şeker
kreması;
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt sut
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı yada margarin
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Kek icin yumurta ve şekeri cırpın, fındığı, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdortgen borcama dokun ve 160C de pişirin (incirden dolayı duşuk ısıda pişmesi gerekiyormuş).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle cırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dakika dinlendirin.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin uzerine dokun. 5 dakika sonra muhallebiyi uzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.